StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Hittade åt mig en flaska:
Fonseca Bin 27 Fine Reserve Port från länge sedan. Saknar årgångsbeteckning. Bältet är extremt gulnat där det sticker ut och var helt vitt under kapsylen. Inkapslad i bly gissar jag på buteljering senast '80-tal. Korken tät men bröts sönder av öppningsförsöken. Ulttatorr kork tar ju en hel del år att åstadkomma. Ssk i Japan med fuktigt klimat.
Korkskruv och tesil räcker dock långt då man är i dagens tillstånd!
Och visst är ett utstuderat underbart porrvin med vällagrad porrost därtill ett vackert sätt att leva!
Återkommer med smaknoter e(dende blir långtalångt över 90p!) men tänkte fråga forumet om hur man kan tolka existerande åldersmarkörer för ett portvin av denna skola.
Vad tror du och varför?
Kan man titta närmare på någon detalj?
Fonseca Bin 27 Fine Reserve Port från länge sedan. Saknar årgångsbeteckning. Bältet är extremt gulnat där det sticker ut och var helt vitt under kapsylen. Inkapslad i bly gissar jag på buteljering senast '80-tal. Korken tät men bröts sönder av öppningsförsöken. Ulttatorr kork tar ju en hel del år att åstadkomma. Ssk i Japan med fuktigt klimat.
Korkskruv och tesil räcker dock långt då man är i dagens tillstånd!
Och visst är ett utstuderat underbart porrvin med vällagrad porrost därtill ett vackert sätt att leva!
Återkommer med smaknoter e(dende blir långtalångt över 90p!) men tänkte fråga forumet om hur man kan tolka existerande åldersmarkörer för ett portvin av denna skola.
Vad tror du och varför?
Kan man titta närmare på någon detalj?