buteljen
Medlem
Nämen så otippat att du har den erfarenheten . Tror att min vän som tog med sig portvinet har över 5000 vintage port och säkert lika många äldre Bx i sin källare tillsammans med sin svärfar och svåger (de driver siten www.vintageport.se ). Osäker på hur långt innan flaskan öppnades men jag tror han har druckit tillräckligt mycket vintage port under de senaste 30 åren för att ha koll på hur och när man bäst hanterar dessa drycker och även vad som passar utifrån producent. Alla flaskor som produceras är ju inte på topp 60 år senare trots en veckas luftning.Angående luftning av bättre äldre vintage port: där har jag enbart positiva upplevelser, helt utan undantag. De är aldrig på topp första veckan. De behöver lite luft och tid för att liksom veckla ut sig. (Skall snart testa min vintage från 1853, så får vi se om det är sammalika med den.)
Alla gillade vinet! Det fick från alltifrån 93-97pChâteau de la Négly Porte du Ciel har jag bara druckit några flaskor av deras 1998. Ett formidabelt vin i min motbok. Deras 2011 verkar onekligen vara mindre spännande och jag lär inte ge mig på den... Stort för storlekens skull är inte imponerande.
Tycker inte du behöver undvika den. Underbar doft som jag skrev och vissa runt bordet berördes mindre av den höga syran än vad jag gjorde.La Chapelle är en gammal kärlek som rostat lite. '85 och '89 är obeskrivligt bra viner som jag gärna skulle dricka varje dag, medan tex deras vin från '96 inte ens är ett försök till att göra ett bra vin - syrorna dominerar på en oseriös nivå... Har noterat att undvika '90:an också.
Tack för feedback. Kul när det blir lite kommentarer och funderingar .
Last edited: