StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Hej alla!
Vi kommer i afton äta söndagsmiddag på KoMaKiNe Biosteria, italiensk mat just under 1 tjärna i kvalitet.
Hustrun beslutade att flaska #1 blir:
2019 Podere Poggio Scalette Il Carbonaione - en Sangiovese från den 3ha pyttelilla appellationen: IGP Alta Valle della Greve
Den är öppnad, dekanterad och klassiskt elegant i stilen. Har egentligen bara kvalitetstestat den för att undvika att ta med korkskadat eller på andra vis otjänligt vin till restaurangen.
Mycket ungt vin med fokus på frukten i lätt stil med gott om syra. Beter sig i min mun ungefär som ett vitt vin.
Normalt tar vi med en flaska rött och en flaska vitt. Men, nu blir det förmodligen två röda.
Hade ställt in siktet på en CdP med liten mognad (2006) men... Tjae... Känner mig lite oinspirerad och tänkte att forumet kan ge bättre förslag på flaska #2.
Vi kommer i afton äta söndagsmiddag på KoMaKiNe Biosteria, italiensk mat just under 1 tjärna i kvalitet.
Hustrun beslutade att flaska #1 blir:
2019 Podere Poggio Scalette Il Carbonaione - en Sangiovese från den 3ha pyttelilla appellationen: IGP Alta Valle della Greve
Den är öppnad, dekanterad och klassiskt elegant i stilen. Har egentligen bara kvalitetstestat den för att undvika att ta med korkskadat eller på andra vis otjänligt vin till restaurangen.
Mycket ungt vin med fokus på frukten i lätt stil med gott om syra. Beter sig i min mun ungefär som ett vitt vin.
Normalt tar vi med en flaska rött och en flaska vitt. Men, nu blir det förmodligen två röda.
Hade ställt in siktet på en CdP med liten mognad (2006) men... Tjae... Känner mig lite oinspirerad och tänkte att forumet kan ge bättre förslag på flaska #2.