StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Läser en riktigt bra artikel här:
http://the-japan-news.com/news/article/0004021071
För tre år sedan var japanernas snittkonsumtion av vin (per capita) under 2 flaskor per år. Men, det ökar stadigt.
KOSHU (甲州) är en fantastisk grön druva som lämpar sig för alla typer av vitt vin. som en lite syrligare version av Chenin blanc. Åstadkommer fantastiskt långlivade viner som djupnar i både färg och karaktär.
Muscat Bailey A är en blå druva som skapar viner helt utan tyngd och karaktär. Fullkomligt menlösa, förvisso "lättdruckna", viner. Dock är "lättdrucket" inte någonting positivt i min vokabulär. De flesta jag druckit får Gamay att framstå som Grenache.
Inhemskt odlade druvor har tidigare inte premierats, utan viner har räknats som "made in Japan" så länge bara själva jäsningen skett i Japan. Både druvor och druvmust importerades till Japan för att göra japanska viner. Men, numer så måste druvorna dessutom vara odlade i Japan, för att få kallaas japanskt vin.
Har fö besökt Mercians fina anläggningar i Yamanashi. Drack då två av deras topp-merloter som var riktigt, riktigt, riktigt jäkla bra!
Dit vill jag återvända!
Värt en resa! (~2 tim från Tokyo).
http://the-japan-news.com/news/article/0004021071
För tre år sedan var japanernas snittkonsumtion av vin (per capita) under 2 flaskor per år. Men, det ökar stadigt.
KOSHU (甲州) är en fantastisk grön druva som lämpar sig för alla typer av vitt vin. som en lite syrligare version av Chenin blanc. Åstadkommer fantastiskt långlivade viner som djupnar i både färg och karaktär.
Muscat Bailey A är en blå druva som skapar viner helt utan tyngd och karaktär. Fullkomligt menlösa, förvisso "lättdruckna", viner. Dock är "lättdrucket" inte någonting positivt i min vokabulär. De flesta jag druckit får Gamay att framstå som Grenache.
Inhemskt odlade druvor har tidigare inte premierats, utan viner har räknats som "made in Japan" så länge bara själva jäsningen skett i Japan. Både druvor och druvmust importerades till Japan för att göra japanska viner. Men, numer så måste druvorna dessutom vara odlade i Japan, för att få kallaas japanskt vin.
Har fö besökt Mercians fina anläggningar i Yamanashi. Drack då två av deras topp-merloter som var riktigt, riktigt, riktigt jäkla bra!
Dit vill jag återvända!
Värt en resa! (~2 tim från Tokyo).