Bastardo
Medlem
Vad är det för konstigheter även på producentens hemsida om lagring av det här vinet?
https://www.mazzei.it/en/Wines/Castello-di-Fonterutoli/Ser-Lapo-Chianti-Classico-Riserva-DOCG/
Ageing: 12 months in small french oak barrels (225/500 lt – 50% new) Det står likadant under alla årgångar, vad jag kan se.
Obs! Lagen kräver att vinet ska lagras minst 24 månader! Hur kan det komma sig? Kanske någon klok vinmänniska kan belysa mig?
Chianti Classico has two additional quality levels, determined by additional aging and levels of quality. One is labeled Chianti Classico Riserva, which requires aging for two years in barrel, plus an additional three months in bottle, before hitting the store shelves.
P.S. Det är ingen större idé att klaga hos producenternas hemsidor. De svarar sällan och bryr sig noll vad en vanlig enkel vinkonsument skriver. Tack och lov finns det undantag, men i regel är de inte så villiga att svara på.
https://www.mazzei.it/en/Wines/Castello-di-Fonterutoli/Ser-Lapo-Chianti-Classico-Riserva-DOCG/
Ageing: 12 months in small french oak barrels (225/500 lt – 50% new) Det står likadant under alla årgångar, vad jag kan se.
Obs! Lagen kräver att vinet ska lagras minst 24 månader! Hur kan det komma sig? Kanske någon klok vinmänniska kan belysa mig?
Chianti Classico has two additional quality levels, determined by additional aging and levels of quality. One is labeled Chianti Classico Riserva, which requires aging for two years in barrel, plus an additional three months in bottle, before hitting the store shelves.
P.S. Det är ingen större idé att klaga hos producenternas hemsidor. De svarar sällan och bryr sig noll vad en vanlig enkel vinkonsument skriver. Tack och lov finns det undantag, men i regel är de inte så villiga att svara på.
Last edited: