Då var det min tur att ta över stafettpinnen från @buteljen och första gången jag håller i detta.
(Saxat från Bristly Wines)
Familjen Boisseaux har jobbat med vin i många generationer. De kommer ursprungligen från Bourgogne och är nära släkt med familjen Gouges i Nuits-Saint-Georges. Erics farfar köpte Chateau Vannières 1957 och gjorde då vin både i Bourgogne och i Bandol. När Eric var 13 år så gick hans far bort och Eric har sedan dess skött egendomen tillsammans med sin mor. När han var 17 år tog han helt över ansvaret för vinmakningen. Det var även då som de klippte banden med vinbranschen i Bourgogne. Idag håller Eric på att lämna över ansvaret för vinmakningen till sin son Charles-Eric.
På Chateau Vannières har man sparat en ansenlig mängd flaskor från varje årgång, och det är fantastiskt att få prova de äldre vinerna - de utvecklas verkligen magiskt bra.
De två stora stjärnorna på Chateau Vannières är Bandol Rouge och Bandol Rosé. Men man gör även "enklare" viner, menade för omedelbar konsumtion. Dessa viner kallar man "Heritage" och de går under appellationen "Mount Caume IGP".
På Chateau Vannières används inga syntetiska eller kemiska bekämpningsmedel.
Vinet i fråga är 95% Mourvedre och 5% grenache
Druvorna avtjälkas och jäser i ståltankar. Macerationen tar
ca 35 dagar. Lagringen sker på en blandning av stora fat
(foudres) och mindre fat (barriquer och demi-muids) i 22
månader.
Vinet finns att beställa via systembolaget här och enligt Bristly ska det finnas 116 flaskor kvar i lager så bör räcka.
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/chateau-vannieres-7433601
(Saxat från Bristly Wines)
Familjen Boisseaux har jobbat med vin i många generationer. De kommer ursprungligen från Bourgogne och är nära släkt med familjen Gouges i Nuits-Saint-Georges. Erics farfar köpte Chateau Vannières 1957 och gjorde då vin både i Bourgogne och i Bandol. När Eric var 13 år så gick hans far bort och Eric har sedan dess skött egendomen tillsammans med sin mor. När han var 17 år tog han helt över ansvaret för vinmakningen. Det var även då som de klippte banden med vinbranschen i Bourgogne. Idag håller Eric på att lämna över ansvaret för vinmakningen till sin son Charles-Eric.
På Chateau Vannières har man sparat en ansenlig mängd flaskor från varje årgång, och det är fantastiskt att få prova de äldre vinerna - de utvecklas verkligen magiskt bra.
De två stora stjärnorna på Chateau Vannières är Bandol Rouge och Bandol Rosé. Men man gör även "enklare" viner, menade för omedelbar konsumtion. Dessa viner kallar man "Heritage" och de går under appellationen "Mount Caume IGP".
På Chateau Vannières används inga syntetiska eller kemiska bekämpningsmedel.
Vinet i fråga är 95% Mourvedre och 5% grenache
Druvorna avtjälkas och jäser i ståltankar. Macerationen tar
ca 35 dagar. Lagringen sker på en blandning av stora fat
(foudres) och mindre fat (barriquer och demi-muids) i 22
månader.
Vinet finns att beställa via systembolaget här och enligt Bristly ska det finnas 116 flaskor kvar i lager så bör räcka.
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/chateau-vannieres-7433601