Midsommarfirandet 2014

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av StefanAkiko, 21 juni 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Hörde det var kallt och erbarmligt väder i Umeå, 8C...
    Även om vi inte hade det kallt, så fanns andra fördelar med att fira i Tokyo tillsammans med ett trevligt gäng arbetsterapeuter på L'Effervescence.
    2014-06-20 19.15.59.jpg
    Vi dansade inte små grodorna, men nog fanns där en liten önskan...



    2014-06-20 20.00.07.jpg
    Bättre än stekesill? (Namae-san's premiärservering av denna rätt.)

    2014-06-20 21.06.15.jpg
    Bättre än sill? Det knispriga huvudet var sublimt.

    2014-06-20 21.33.48.jpg
    Bättre än fois gras finns dock inte...

    2014-06-20 23.29.51.jpg
    Ris á la Malta?

    (Vad vi drack i annan tråd.)
     
    MartinE, Mattias S och Vino fino gillar detta.
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ser gott ut. Sublimt fiskhuvud kan jag dock klara mig utan...:usch:
     
  3. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Det sa flera av de svenska kräsmagade över-vyssjade svenska damerna också. Men efter den första professorn smakat och trolskt förlorat sig i ett djupt inåtvänt: "Mmmmmmm..." så åt alla andra också upp sina fiskhuvuden. Alla gillade sitt fiskrens. Såsen var fö gjord på "gastric juice".
    Stjärnkockarna, de kan minsann!
     
    Mattias S och Vino fino gillar detta.
  4. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Sås gjord på magsyra...dessutom. Oavsett hur gott det må vara så är beskrivningen inte alltför aptitretande. :) Men jag är alla gånger i veckan beredd att omvärdera. Om man skall äta dylik mat så skall det vara på ett ställe där man kan lita på kockarna. Detta är såklart ett sådant ställe. Hade de serverat ändtarm som en delikatess så hade vi säkert mumsat i oss det också och kanske även tyckt att det var sublimt. ;)
     
  5. sunqan

    sunqan Vinös

    Rökt ändtarm fylld med malt späck och kött?
     
  6. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Yes, det låter ju nästan gott. o_O
     
  7. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Fransmännen äter ju till vardags Andouillette, en slags korv. På ren svenska: en ändtarm fylld med hackade ändtarmsdelar.
    Svårätet för mig, men har iaf givit mig på en sådan "korv" i Paris.
    Vinet, en Crozes-Hermitage, var bättre.

    I Japan finns det, som av en händelse, särskilda restauranger som specialiserat sig på "Horumon". Ändtarmsgryta. Har ätit sådana rätter några ggr, bla på Kejsarpalatset, men har ännu inte uppsökt en sådan specialrestaurang. Kanske att deras vinutbud inte riktigt räcker till för mina behov. Redan doften slår mig som ... som sådant man stöter på under tex läkarutbildning. Kvalificerar inte till någon matkategori i min värld.
     
    Mattias S gillar detta.
  8. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Kan kanske tillägga att för en japan är begreppet blodpudding bra nog mer avskräckande än begreppet Andouillette...
     
  9. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Gôtt mos som man säger i Göttöbåårrg. :D
     

Dela sidan