Jag har tänkt att köra lite mini-provningar med ett par kompisar nu kommande veckor. Tanken är lite att utforska och få ännu bättre koll på vad man faktiskt gillar och inte.
För ett litet tag sen körde jag en med amerikanska Pinot Noirs, där jag plockade en “billig”, “mellan” och “dyr” som jag körde blint på dom andra. I det här fallet var det Kings Ridge, Calera och Littorai Les Larmes som jag fick tag på i PK-huset.
Jag tycker att upplägget med att köra tre viner av samma druva från (typ) samma område känns som rätt bra, då man får en bra känsla för om det är en stil man gillar, samt även får en liten känsla för kvalitetsskillnaden.
Min tanke är iaf att köra vidare på typ samma koncept, tre liknande flaskor i tre olika prisklasser, där totalpriset blir runt 1000-lappen - typ 100-150, 300 och 600.
Jag får lite för mig att många viner som ligger i den högre prisklassen kanske egentligen gör sig mest rättvisa med ett par år i källaren, men skulle ni säga att det är “rättvist” att t.ex. köra vit/röd Bourgogne för 150/300/600? Vi är ju långt ifrån proffs, men har ändå haft vinintresset ett par år, om än inte på någon “nördigare” nivå.
Har ni lite andra idéer på upplägg som också hade varit spännande att köra?
Och om man kör som ovan, kom gärna med lite tankar på vilka “koncept” man kan köra, “klassiska” som “oklassiska”. Funderar t.ex. på att köra Chablis nu till helgen.
Ni får även jättegärna komma med tips på specifika flighter. Kan ta mig till de flesta bolag i centrala Stockholm, och BS funkar också såklart. Blir i så fall spännande att se hur mycket förslagen kommer dra iväg över budget
För ett litet tag sen körde jag en med amerikanska Pinot Noirs, där jag plockade en “billig”, “mellan” och “dyr” som jag körde blint på dom andra. I det här fallet var det Kings Ridge, Calera och Littorai Les Larmes som jag fick tag på i PK-huset.
Jag tycker att upplägget med att köra tre viner av samma druva från (typ) samma område känns som rätt bra, då man får en bra känsla för om det är en stil man gillar, samt även får en liten känsla för kvalitetsskillnaden.
Min tanke är iaf att köra vidare på typ samma koncept, tre liknande flaskor i tre olika prisklasser, där totalpriset blir runt 1000-lappen - typ 100-150, 300 och 600.
Jag får lite för mig att många viner som ligger i den högre prisklassen kanske egentligen gör sig mest rättvisa med ett par år i källaren, men skulle ni säga att det är “rättvist” att t.ex. köra vit/röd Bourgogne för 150/300/600? Vi är ju långt ifrån proffs, men har ändå haft vinintresset ett par år, om än inte på någon “nördigare” nivå.
Har ni lite andra idéer på upplägg som också hade varit spännande att köra?
Och om man kör som ovan, kom gärna med lite tankar på vilka “koncept” man kan köra, “klassiska” som “oklassiska”. Funderar t.ex. på att köra Chablis nu till helgen.
Ni får även jättegärna komma med tips på specifika flighter. Kan ta mig till de flesta bolag i centrala Stockholm, och BS funkar också såklart. Blir i så fall spännande att se hur mycket förslagen kommer dra iväg över budget