Pizzavin

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 14 maj 2010.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Slänger bara ut en snabb fråga , Ska köpa någon pava på SS då jag inte har något kul hemma. Vad rekommenderar ni? Normal pizza med inte för extrema tillbehör (inte gorgonzola och oxfile tillexempel) utan mer den italienska stilen.

    Helst rött men vitt funkar också och helst under 250 någonstans så det är prisvärt ;D
     
  2. SV: Pizzavin

    Jag har kört på La Grola då jag ätit Pizza. Men tror de mer rutinerade rävarna har bättre svar än mig.

    Smaklig måltid!

    Kom på nu att jag druckit La Grola 2005 till Pizza, och 2006 som finns i detta nu på Systemet, är inte lika fruktig som 2005.an, som jag uppskattade då.
     
  3. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Pizzavin

    Tack för svaret, jag är inte forumets stjärna på rödvin (men mycket annat ;D) så jag tar gärna tips. Före detta medlemmar som Krug88 hade säkert hoppat in vid det här laget och 1: totalt dissat ditt förslag och bett mig hälla ut det i vasken alternativt utnyttja det till rostlösning 2: föreslagit en topp-Bordeaux från 1990 eller så
     
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Pizzavin

    Jag brukade (under en period) gå ned på grappe med en pizza med scampi, ruccola och lite annat snarr och till denna klämma en Krug GC.

    Ta en Andre Clouet, funkar klockers till pizza, syran bryter ned det feta och Pinoten är ju så bra, så bra till allt som kan tänkas finnas på en pizza (utom banan och curry, men sådan skit äter du väl ändå inte?).

    Du sa faktiskt "helst" rött. ;D
     
  5. SV: Pizzavin

    HAHAHAHAHA! Exakt! Klart man blir osäker när man ska tipsa om något här på Finewines.se när Krug, Magnum och de andra finns i ens närhet och kan totalsåga en. :)
     
  6. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Pizzavin

    Det funkar, skumpa har jag ju hemma, har några 100% pinot i närförrådet. (och banan/curry kommer inte på min pizza)
     
  7. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Pizzavin

    inte var det någon sågning inte. Det var bara min egen oförmåga att låsa orden "helst" och "rött" tillsammans...

    Personligen så tycker jag att allegrinis pjäser kanske är lite i det syltigaste laget, men det gör ju å andra sidan att de hamnar i den kategori av "matviner" som BG hävdar passar strålande till "pizza, pasta och anka".

    Han kan han!
     
  8. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    SV: Pizzavin

    Det blev en 2006 Cedric Bouchard Blanc de Noirs Les Ursules. Fantastiskt vin, mycket ungt förstås, röda äpplen, knäck och lite honung i doften, följs upp med fin syra, citron och mycket bär i smaken, ett vin som skulle kunna dekanteras. Växer mycket i glaset.

    PS, vi skippade pizzan och körde bara dricka istället DS
     

Dela sidan