Nya utmaningar! Sake, närmare bestämt
Junmaishu Masukura
Då jag inte har någon större erfarenhet av sake, förutom att fått den serverad vid något restaurangbesök då och då (utan att veta någonting om det som serveras), känner jag att lite vägledning skulle sitta på sin plats. Därför vänder jag mig till er, Sveriges bästa samling av dryckesbröder, och kanske lite extra mycket till
@StefanAkiko och
@Innertällmo Bryggeri om lite tips.
1. Vilka glas ska jag häll ner detta i?
2. Hur väl kommer det att fungera till Löjrom, kungskrabba, räkor etc som kvällen plan?
3. Är det en ok sake eller är det en flaska"plonki-san". Jag använde all min samlade kunskap vid införskaffandet av denna flaska och gick in på lokala SS i Karlstad och tog den dyraste sorten som stod i hyllan (95kr)
Like a BOSS. Skulle kunna vara en etikettsdrickare men kan inte tyda tecknen på flaskan.
4. Skall den öppnas och luftas innan eller tar man den direkt från plopp till klunk?
tacksam för svar!
ps. har även fyllt på med lite annat om den skulle visa sig o-drickbar. Var inte oroliga.