Surströmmingens lov

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av StefanAkiko, 11 juni 2014.

  1. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Dagens lunch:
    2014-06-11 12.49.27.jpg
     
  2. Mats

    Mats Wicked tribe rules!

    Fan vad hungrig jag blev, och dreglar gör jag också! Är för mig helt i klass med foi gras-bilderna från Tokyo vad gäller att vara aptitretare!
     
    StefanAkiko gillar detta.
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    Ser ju gott ut men vad är det du dricker till ?
     
  4. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vi drack vatten, mjölk och lättöl. Det var ju lunch och jag måste hålla mig rätt i höwwä så att jag klarar av att sortera vinflaskor...
     
    chambertin gillar detta.
  5. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ja, vad skall man säga; fermenterad fisk, kan det bli bättre. Yummy! Eller...jag har ingen aning, har ännu inte fått chansen att testa...:(
     
  6. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Har inte heller testat ännu men Surhaj har jag provat. Är tydligen en delikatess på island :-O
     
    MartinE gillar detta.
  7. kayaker

    kayaker Cyklist

    Fullständigt vedervärdigt!
     
  8. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    All annan fisk är att jämställa med de viner som de mer ignoranta föredrar: Bag in Box.
    Surströmming is the real thing!

    Augustis Wine-Ferno i Umeå kommer inbegripa en surströmmingsodyssé av ovanligt underbara mått. Surströmming på fel sätt blir lika tokigt som kakaopulver på fel sätt eller vitlök i fel rätt. Surströmming på rätt sätt är sublimt...
     
    Last edited: 11 juni 2014
    Mats gillar detta.
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Pratar du om dina armhålor, skor eller sockar? Isländsk surhaj? Mjölk? Champagne? Annat?
     
  10. kayaker

    kayaker Cyklist

    Surströmming
     
    Skumpagne gillar detta.
  11. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vi är alla olika och Ignoramus låter sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig... :stendumt:
     
  12. sunqan

    sunqan Vinös

    Surströmming är för övrigt den enda strömming som är god.
     
  13. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vi pratade igår stekt strömming. Halstrad strömming. Inlagda strömminsrullader...
    Mmmmm :)
    Men den sura är Kung Strömming!
    Gillar bla Saltörerna, Oscars och den på bilden ovan.
    Bland mina favoritmärken märks dock inte Röda Ulven. Den saknar enligt mitt förmenande elegans och balans pga för hög sälta.
     
  14. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Någon som ätit någonting från årets skörd ännu?
     
  15. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Surströmmingssushi bjöds det på under matfestivalen i Umeå härförledens.
    Fan att jag missade det!
    [​IMG]
    Det ser ju så osannolikt underbart gott ut!

    ...och här står förväntansfullt dreglande folk i kö för att få prova Rovögerns Surströmmingar:
    [​IMG]
     
  16. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Vilka viner passar bäst till surströmming?
     
  17. Gurto

    Gurto Medlem

    Har aldrig druckit vin till men sherry brukar alltid komma på tal när man ska matcha mer "annorlunda" mat med vin. Har svårt att "smakualisera" (för stunden nybildat verb, motsvarande visualisera) men du kan kanske bli testpilot? Äter själv surströmming allt för sällan för att ta mig an uppdraget.
     
  18. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Har inte funderat ssk mckt på detta, men sherry kanske inte är en så dum tanke, och jag inser ju genast att @Mats och jag har viktigt jobb att göra!

    Vinvärlden har uppenbarligen en blind fläck!
    Och vad är bättre än att en läkare och hans assistent Quasimodo botar detta omänskliga lidande?
    Att inte veta är en ohygglig bristsjukdom. Den skall kureras!

    Halvsöt Pinot gris från Alsace röstar jag på i första test heatet.
    Ung Mauny också.
    ...sen får vi fundera vidare!

    Fler förslag behövs!
     
  19. Gurto

    Gurto Medlem

    Tror generellt vin med oxidativa drag är bra kandidater. Lite sötma är nog ingen dum idé heller. Frågan är om man inte vill ha lite mer syra också?
     
  20. Vino fino

    Vino fino Medlem

    Ryssarna har förstått galoppen med mjölksyra-jästkulturer-umami-sälta. Det skall vara högkvalitativ okryddad vodka gjord på sädesslag.

    Vilket för övrigt är det bästa till sushi också. Med några klunkar inte helt snustorr Cava emellan.
     
    StefanAkiko gillar detta.

Dela sidan