Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

Diskussion i 'Resor' startad av Helen, 5 februari 2009.

  1. Helen

    Helen Medlem

    Anders här på forumet har rekomenderat denna restaurang.
    Jag försökter boka en 2a tills den 14 feb men det var fullbokat.
    Så Anders kan inte du ta och trolla lite och se till att vi får ett bord?

    Finns det någon annan restaurang som ni rekomenderar i Frankfurt så får ni gärna tipsa mig.
    Vi ska dit nästa vecka 13 feb till 16 feb.
     
  2. Helen

    Helen Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Ja det börjar närma sig avresa till Frankfurt.
    jag har försökt att boka på 4 st 1stjärnor och det är fullt överrallt på lördag, tydligen är det alla hjärtans dag.
    Tack Anders för tipset på enrico och tiger, båda hade fullt.
    Men skam den som ger sig.
    Jag fick nyss ett JA från restaurang Zarges, de hade fått en avbokning.
    Så här kommer mat och vinlistan, vad tror ni kan tysken laga mat?


    Le Foie Gras D’Oie
    Gänseleber mit Nougat und Zitrone
    32

    Le Homard
    Europäischer Hummer mit Wildkräutern und Gin Tonic
    35

    La Langouste
    Rosa Languste mit Kalbsbries und geschmortem Romana Salat
    45

    La Langoustine
    Carpaccio vom Kaisergranat mit Vanille und gefülltem Hühnerflügel
    29

    La Raie
    Salat vom Rochenflügel mit Weinbergschnecken
    29

    Le Thon
    Marinierter Blue Fin Thunfisch mit schwarzem Rettich und Koriander
    29

    Le Ris de Veau
    Salat vom glasierten Kalbsbries und Jakobsmuscheln mit grünem Spargel und Nußbutterschaum
    32

    Le Pigeon
    Mieral Taube mit Blutwurst und gebackenem Schweineohr
    29

    Le Saint Pierre
    Filet vom St. Pierre mit Jus von Gillardeau Austern
    29/38

    Le Cabillaud
    Kabeljau mit Kalbskopf Vinaigrette
    26/34

    Le Turbot
    Bretonischer Steinbutt im Risone Mantel mit weißer Trüffelcrème
    35/45

    Le Bar
    Geangelter Wolfsbarsch mit Zitronenpolenta und Bouchot Muscheln
    32/42

    La Sole
    Filet von der Seezunge mit geräuchertem Speck vom Iberico Schwein und Sauerkraut Remoulade
    29/39

    La Cuisse de Grenouille
    Sauté von Froschschenkeln mit cremigem Bomba Reis und Parmesanschaum
    32

    Le Porc (pour 2 personnes)
    Rücken vom Iberico Schwein mit Quitten und Kartoffel Pilz Raviolo
    64

    Le Bœuf de Wagyu
    Rücken und Tafelspitz Paillard vom Wagyu Rind mit
    geschmortem Trevisano Tardivo
    56

    L’Agneau
    Rücken vom Limousin Lamm mit Artischocken Barigoul
    38

    Le Chevreuil
    Rücken vom Spessart Reh in Café Arabica Jus
    38

    Les Fromages frais et affiné
    Auswahl an Rohmilchkäse von Maître Affineur Tourette
    16

    Le Caillebotte
    Gebackene Topfentasche mit Topfeneis und Holunder Röster
    14

    Le Chocolat
    Schokoladen Ravioli mit Passionsfrucht Sorbet
    16

    Le Soufflé
    Spekulatius Soufflé mit Rotweineis
    16

    VInlistan är på 64 sidor så här kommer länken till pdf

    http://zarges.zweckgemaess.de/fileadmin ... nkarte.pdf
     
  3. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Nej, tyskar kan inte laga mat! Currywurst, eisbein och knödelkraut mit kartoffelspäcke talar väl sitt tydliga språk?
    Dessutom, deras totalt osexiga språk gör ju att alla rätter i din meny ovan LÅTER skitäckliga, även fast de kanske är supersmarriga...
    ;D
     
  4. Helen

    Helen Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Jag håller med dig.
    vi får väl be Anders att översätta menyn till det riktiga och enda mat/vinland som finns Vivala France!
     
  5. Keen

    Keen slan

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Den lät fin! Allt blir bättre med en GT! ;D
     
  6. anders

    anders Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Nja, Tyskland stoltserar med nio (tror jag) trestjärnor medan Swedala stoltserar med noll...
    Men med genomsnittsbefolkningen är det ofta lika illa ställt som med svenskarna. Fast på en punkt är de helt överlägsna svenskarna: öl. Att få en korrekt upphälld pilsner är inga problem.
     
  7. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Jo men med nästan 100 miljoner invånare mot Sveriges knappa tio...
    Dessutom är Belgien det enda riktiga öl-landet. Påstår du något annat har du FEL. Så det så... ;)
     
  8. CH

    CH Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Du är ju helt kokt i skit. USA är riktiga öl-landet. Producerar man Bud & Coors så måste man kunna en hel del om öl eller hur? Det är ju inte direkt vilken tomte som helst som kan slå färgmedel i vatten och sedan buteljera det.
     
  9. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Sorry, jag är ju fan heeeelt dum i huvve... Klart det är så. Men du glömde deras största succé, Rolling Rock!
     
  10. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    För mig är Bayern det enda riktiga öllandet. :)

    Även om det kanske inte är ett land så är det större än Belgien vad gäller storlek, befolkning och ölkonsumtion per capita. Goda öl har de också!
     
  11. anders

    anders Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Noterade att det strax söder om Frankfurt ligger en trestjärna som inte fanns där när jag jobbade i krokarna.

    Från http://www.3starrestaurants.com/michelin-restaurants-star-guide.asp hämtar jag

     
  12. Helen

    Helen Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    den var på min lista att kontakta idag om inte restaurangen hade hört av sig om avbokningen.
    Dock brukar jag faktist välja bort 3stjärnorn då jag oftast blir besviken jag väljer helst 2 stjärnor för de brukar oftast ha en enorm vilja att göra allt bättre.
    Min största gladje är att jag har noterat att den 3stjärniga Comme Chez Soi i bryssel har förlorat 1 st sjärna och är numera endast 2stjärnig.
     
  13. anders

    anders Medlem

    SV: Tiger palats och andra bra restauranger i Frankfurt

    Jag skulle nog säga att det nog beror på varför man tappat stjärnan och framför allt om man faktiskt kämpar för att ta tillbaka den. Om det är så att chiefen helt enkelt har tröttnat på att hålla den höga nivån och vill trappa ner tror jag inte man har mycket att vinna, risken finns till och med att det blir sämre då personalen kanske inte är lika skärpt.
    Om det däremot är så att krogen strävar uppåt, alltså inte har varit på den högre nivån tidigare, är din observation nog på sin plats.
     

Dela sidan