matage
Medlem
Vi har ju lite spridda trådar med tips på passande dryck till mat men jag hittade ingen där man utgår från vinet så det kändes som en bra idé att dra igång en sån tråd.
Bakgrunden till min fråga just nu är att jag fick ett trevligt MMS från min pappa häromdagen med en bild på en Romanée Conti Echezeaux -95 och en notis - "vi bör dricka denna snart - när kan du?"
(har jag sagt att jag gillar min pappa )
Det jag nu funderar över är vad man ska servera till vinet.
Det jag läst mig till är det ett ganska finstämt vin med mer finess än kraft och med tydliga Pinot-undervegetations-toner så jag var lite inne på anka/vildfågel, svamp (typ bräserad lättrökt shiitake) och en liten risotto monterad med lite foie gras för att matcha upp men jag är långt ifrån säker. Nåt försök till höga men inte för kraftiga smaker..
Alla idéer och synpunkter är mer än välkomna?
Bakgrunden till min fråga just nu är att jag fick ett trevligt MMS från min pappa häromdagen med en bild på en Romanée Conti Echezeaux -95 och en notis - "vi bör dricka denna snart - när kan du?"
(har jag sagt att jag gillar min pappa )
Det jag nu funderar över är vad man ska servera till vinet.
Det jag läst mig till är det ett ganska finstämt vin med mer finess än kraft och med tydliga Pinot-undervegetations-toner så jag var lite inne på anka/vildfågel, svamp (typ bräserad lättrökt shiitake) och en liten risotto monterad med lite foie gras för att matcha upp men jag är långt ifrån säker. Nåt försök till höga men inte för kraftiga smaker..
Alla idéer och synpunkter är mer än välkomna?