Vad har ni för "huschampagne" och varför?

Diskussion i 'Vin' startad av v_skogh, 7 mars 2008.

  1. Anonymous

    Anonymous Gäst

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Billecart Salmon Brut! (Men jag har fått för mig att den blivit sämre på senare tiden... Eller är det bara mina krav som blivit högre...) Och så gamla pålitliga Bollinger NV såklart!

    Drack förresten en Egly Ouriet 1996 igår; helt underbar och faktiskt bästa champagnen jag druckit hittills, förutom en vällagrad Krug GC en varm kväll i augusti i somras... (Dock såg jag att Egly:n den inte fått sådär fantastiska omdömen på CellarTracker, vilket förvånar mig.)

    / Max
     
  2. Konjären

    Konjären Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Palmer & Co -96 har levererat långt över priset ett antal gånger. Nu endast kvar som magnum, men det är ju som bekant inte alltid till nackdel.
     
  3. lepatrik

    lepatrik Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    oj den har jag missat, beställning lagd på palmer 96an, vilken bra måndagschampagne till vilket pris :D
     
  4. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Dosagen har ju alltid varit ganska hör i Billecart, det kanske är det som är problemet. Ju mer grym champagne (och vin) man dricker, ju mer syratorsk blir man. Då smakar bubbel med hög dosage bara kvalmigt! Jag gillar också bolly, men Krug.... Yummy!
     
  5. fw

    fw Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Amen gällande Clouet - alltid bra! Tycker även Grande Réserve fungerar utmärkt till "vardags".
     
  6. Cronan

    Cronan Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Billecart Salmon Brut är alltid ett säkert kort men precis som maxistockholm2 så tycker jag att den blivit lite tråkigare. Hänger nog också ihop med att man blivit kräsnare! :)
     
  7. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Ska dricka en magnumbutelj champagne med några (relativt ointresserade) killkompisar på lördag och har kommit fram till två alternativ:

    André Clouet Grande Réserve

    eller

    Pierre Peters Cuvée de Réserve

    Vad tycker ni?

    (Jag har provat PP förut och tycker mycket om den, medan Clouet är ett oprövat kort.)
     
  8. anders

    anders Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    I och med att det är "relativt ointresserade" personer så bör du fundera i riktning publika och ganska snälla champagner. Tänk riktning Billecart-Salmon och liknande som har en hygglig sötma och rundhet i smaken. Tänk som en droghandlare att det gäller att få kunden fast i träsket.
     
  9. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Clouet är rätt snäll och fruktig, PP är lite stramare.
     
  10. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Tack. På plussidan för Clouet finns dessutom att det är en champagne jag inte smakat. Det blir nog den.
     
  11. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    För att inte nämna Clouet 100% PN, Pierre Peters 100% CH.
     
  12. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Jag har nu en magnumbutelj André Clouet Grande Réserve på kylning hemma. Återkommer med en rapport.

    Är det någon som har en uppfattning om Clouet Millésimé? Både 1998 och 2000 går att köpa till rimligt pris på SB.
     
  13. The Pint

    The Pint Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Kommer alltid ha en position i mitt hem, eftersom vi använde den som välkomstdrink på vår bröllopsfest förra sommaren. Har nog ett par flaskor som blev över kvar hemma.
     
  14. Mr.Claret

    Mr.Claret Medlem

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Är själv rätt svag för Andre Clouets blanc de noir. Klockrent till mogen brie de meaux.
     
  15. magnum

    magnum Epernay, Frankrike

    SV: Vad har ni för "huschampagne" och varför?

    Köp båda. 2000 för att dricka nu, 98an kan sparas eller drickas nu, den varierar rätt mkt i mognad mellan flaskorna så ett par år till i källaren skadar inte.
     

Dela sidan