Mycket intressant. Tack!Vit Jura Savagnin eller blend, inte ouillée.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Mycket intressant. Tack!Vit Jura Savagnin eller blend, inte ouillée.
Vit Jura Savagnin eller blend, inte ouillée.
Skumpa typ Selosse ?
Svårt men jag tänker mig ett vitt vin åt det fruktigare hållet. Kanske på druvan vermentino. Nu är utbudet på SB mycket begränsat men det finns ett som kom i det tillfälliga partiet i augusti, Vermentino Etichetta Nera. Jag har inte provat det själv men överlag tycker jag vermentino passar ofta bra med vegetariska rätter.Tänkte till helgen laga Parmigiana di melanzane med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmensan. Planen är att att bjuda på La Grola till men funderar att även erbjuda ett vitt alternativ. Vad tror ni om det? Förslag under 250 kr? Tacksam för hjälp.
Eftersom det är så pass få dagar kvar till helgen så funkar inte BS. Bor du i nån av de tre storstäderna så man kan ge tips ur TS?Tänkte till helgen laga Parmigiana di melanzane med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmensan. Planen är att att bjuda på La Grola till men funderar att även erbjuda ett vitt alternativ. Vad tror ni om det? Förslag under 250 kr? Tacksam för hjälp.
Kanske en Etna Rosso och en Etna Bianco? Eller en grillo från Sicilien? Tex Palazzo Mio Grillo. Det är lite svårt att klassificera Palazzo som fine wine, men det borde funka bra till maten. Vin från södra Italien borde logiskt sett fungera med maträtt från södra Italien.Tänkte till helgen laga Parmigiana di melanzane med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmensan. Planen är att att bjuda på La Grola till men funderar att även erbjuda ett vitt alternativ. Vad tror ni om det? Förslag under 250 kr? Tacksam för hjälp.
Vilken logik är det du tänker på? Finns det en koppling mellan dessa två? Jag kan förstå att mat och vin utvecklats parallellt i en region och att det finns en viss koppling men de bästa pairingarna tror jag man gör om man tänker utanför lådan.Vin från södra Italien borde logiskt sett fungera med maträtt från södra Italien.
"If it grows together, it goes together" är min tanke. Men jag håller helt och hållet med om att andra matchningar kan vara bättre; vi har tex kommit att uppskatta nebbiolo mer än Bx till grillad kossa med bearnaisesås (även om såsen skapades i Paris) pga att ung nebbiolo ofta har lite mer strävhet än ung Bx.Vilken logik är det du tänker på? Finns det en koppling mellan dessa två? Jag kan förstå att mat och vin utvecklats parallellt i en region och att det finns en viss koppling men de bästa pairingarna tror jag man gör om man tänker utanför lådan.
Tänkte till helgen laga Parmigiana di melanzane med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmensan. Planen är att att bjuda på La Grola till men funderar att även erbjuda ett vitt alternativ. Vad tror ni om det? Förslag under 250 kr? Tacksam för hjälp.
I Gårda finns det rätt många flaskor 2018 Egesta (grillo) från Aldo Viola, visserligen 289 kr, men verkar av importören att döma fungera till det mesta. Jag har inte provat det själv, men är väldigt nyfiken.Tack för förslag! Bor i Göteborg så TS är tillgängligt.
Överallt kan man läsa att man ska paira ett rött vin till en tomatbaserad pastarätt men nånstans läste jag om en kock som inte alls tyckte det, hen menade att ett rött vin kunde ta över. Så det är intressant om du provat ett vitt vin och ser.. Vet faktiskt inte just vilket vitt vin som skulle passa bäst till tomat men eftersom det är mycket ost i rätten kanske man skulle prova med nåt vin som har hög syra men även en viss krämighet/lite ek, t.ex. Crystallum Chardonnay eller Sandhi Chardonnay som båda finns i Gårda.Tack för förslag! Bor i Göteborg så TS är tillgängligt.
Chenin blanc kanske gör tricket?Överallt kan man läsa att man ska paira ett rött vin till en tomatbaserad pastarätt men nånstans läste jag om en kock som inte alls tyckte det, hen menade att ett rött vin kunde ta över. Så det är intressant om du provat ett vitt vin och ser.. Vet faktiskt inte just vilket vitt vin som skulle passa bäst till tomat men eftersom det är mycket ost i rätten kanske man skulle prova med nåt vin som har hög syra men även en viss krämighet/lite ek, t.ex. Crystallum Chardonnay eller Sandhi Chardonnay som båda finns i Gårda.
Överallt kan man läsa att man ska paira ett rött vin till en tomatbaserad pastarätt men nånstans läste jag om en kock som inte alls tyckte det, hen menade att ett rött vin kunde ta över. Så det är intressant om du provat ett vitt vin och ser.. Vet faktiskt inte just vilket vitt vin som skulle passa bäst till tomat men eftersom det är mycket ost i rätten kanske man skulle prova med nåt vin som har hög syra men även en viss krämighet/lite ek, t.ex. Crystallum Chardonnay eller Sandhi Chardonnay som båda finns i Gårda.
Chenin blanc kanske gör tricket?
Typ Rall White, även fler druvor ingår.
Syran och sötman i tomaten gör att det passar bäst med rött, men ett vitt med inte alltför markerad syra som Vermentino passar utmärkt. Pinot Grigio kan fungera bra också. Alternativt möter man syrans med mer syra.Överallt kan man läsa att man ska paira ett rött vin till en tomatbaserad pastarätt men nånstans läste jag om en kock som inte alls tyckte det, hen menade att ett rött vin kunde ta över. Så det är intressant om du provat ett vitt vin och ser.. Vet faktiskt inte just vilket vitt vin som skulle passa bäst till tomat men eftersom det är mycket ost i rätten kanske man skulle prova med nåt vin som har hög syra men även en viss krämighet/lite ek, t.ex. Crystallum Chardonnay eller Sandhi Chardonnay som båda finns i Gårda.
Funderade på enTänkte köra lite smörstekt oxfile och ugnsrostad potatis med någon lite fetare/gräddigare sås. Och sen en sallad till på tomat och rödlök med lite vällagrad balsamvinäger.
Något förslag vad man ska köra för vin till?
Spara CdP till höstlammet och leta fram en mogen BordeauxFunderade på en
Châteauneuf Clos de l'Oratoire des Papes Rouge 2011 som ligger i källaren men osäker på om det är ett bra val så söker lite hjälp
Eller en Barolo.Spara CdP till höstlammet och leta fram en mogen Bordeaux
Spara CdP till höstlammet och leta fram en mogen Bordeaux
Blir nog till att leta fram en undangömd Barolo, har ingen riktigt mogen Bordeaux sorgligt nog.Eller en Barolo.
En yngre Nebbiolo är bra till en det/gräddig sås.Blir nog till att leta fram en undangömd Barolo, har ingen riktigt mogen Bordeaux sorgligt nog.
Alternativt en Barbaresco, får se vad man gräver fram.
Tackar och bockar för tipsen oavsett!