Jag lurar mest i vassen kring forumet, men anledningen till att jag loggar in nu har med denna tråd att göra.
Tidigare läste jag strönummer av exempelvis Decanter samt hade inlogg på Jancis Robinson. Men ett problem var att inte veta något om recensenternas smak, jag lyckades aldrig få någon uppfattning om vad Jancis Robinson gillade för något exempelvis, det blev sällan några handfasta motiveringar.
Efter ett tag hittade jag John Gilmans View From the Cellar, ett utskick som kommer som pdf cirka varannan månad om man prenumererar (det kostar) med smaknoteringar integrerade i Cellartracker. Gilman arbetade tidigare i vinhandlarbranschen i USA men lever som jag fattar det på skrivandet sedan ett antal år. Poängen med Gilman är att han är mycket tydlig med vilken sorts viner han föredrar – de klassiskt producerade, hellre låg andel ny ek än hög, hellre elegantare uttryck än hög extraktion, hellre återhållen alkoholhalt än maffiga sextonprocentare. Denna utgångspunkt, om än säkert med något avsteg då och då, gör det enklare att värdera smakbeskrivningar och betyg för mig.
Som soloskribent blir det ingen heltäckande bevakning och vill man ha smakintryck från nya världen får man leta annorstädes. Det är mycket Europa som gäller och lite USA då och då.
Eftersom jag precis ska förnya min prenumeration hos Gilman kan jag dela ut två gratis testprenumerationer (ett år) i enlighet med ett erbjudande han ger dem som förnyar för tillfället. Skriv i så fall svar här i tråden att du är intresserad, de två första som svarar här i tråden (ej i pm) med intresse kontaktar jag sen.
(Kan väl lägga till för tydlighetens skull att jag inte har någon ekonomisk vinning på om någon vill anta erbjudandet eller inte, det är bara för att ge någon chansen att testa ny läsning.)