In vino veritas
In wine there is truth, in water there is health
Hej,
Jag är på jakt efter minst ett rött men gärna också ett vitt vin som skall fungera som husvin till ett mindre företag, att kunna ge bort till sina kunder, leverantörer ,samarbetspartners m m. Det skall kunna förses med egendesignad etikett.
När det gäller det röda så bör det vara från Italien. Smakinfluenser är
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ernst-utvalda-fran-toscana-7963501
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras.
En annan smakinfluens är:
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/hogberga-3318001
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 19 september 2015 hos Enrico Corsi på Azienda la Cura.
Druva: Petit Verdot 50%, Merlot 25% och Sangiovese 25%
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil 48 tim.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Ovan vin är ju lite "roligt" då det är ett EU vin med svenska vinmakare och italiensk önolog. Tror faktiskt att det även finns druvor från Maremma i Ernst Röda vin.
Är själv mycket förtjust i Högberga Lajla. men är mycket medveten om att alla kanske inte gillar "min smak" (Det luktar verkligen VIOLPASTILLER av detta vin!) så därför letar jag efter alternativ som lätt skall kunna drickas som sällskapsvin. Det vita får gärna passa till skaldjur.
Ser verkligen fram emot att få Era förslag!
Vinglada hälsningar från
IVV (In Vino Veritas)
Jag är på jakt efter minst ett rött men gärna också ett vitt vin som skall fungera som husvin till ett mindre företag, att kunna ge bort till sina kunder, leverantörer ,samarbetspartners m m. Det skall kunna förses med egendesignad etikett.
När det gäller det röda så bör det vara från Italien. Smakinfluenser är
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ernst-utvalda-fran-toscana-7963501
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras.
En annan smakinfluens är:
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/hogberga-3318001
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 19 september 2015 hos Enrico Corsi på Azienda la Cura.
Druva: Petit Verdot 50%, Merlot 25% och Sangiovese 25%
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil 48 tim.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.
Ovan vin är ju lite "roligt" då det är ett EU vin med svenska vinmakare och italiensk önolog. Tror faktiskt att det även finns druvor från Maremma i Ernst Röda vin.
Är själv mycket förtjust i Högberga Lajla. men är mycket medveten om att alla kanske inte gillar "min smak" (Det luktar verkligen VIOLPASTILLER av detta vin!) så därför letar jag efter alternativ som lätt skall kunna drickas som sällskapsvin. Det vita får gärna passa till skaldjur.
Ser verkligen fram emot att få Era förslag!
Vinglada hälsningar från
IVV (In Vino Veritas)