Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vin med egen etikett, förslag mottages tacksamt!

In vino veritas

In wine there is truth, in water there is health
Hej,
Jag är på jakt efter minst ett rött men gärna också ett vitt vin som skall fungera som husvin till ett mindre företag, att kunna ge bort till sina kunder, leverantörer ,samarbetspartners m m. Det skall kunna förses med egendesignad etikett.

När det gäller det röda så bör det vara från Italien. Smakinfluenser är
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/ernst-utvalda-fran-toscana-7963501
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
ERNST utvalda från Toscana görs på sangiovese- och merlot-druvor som handplockas från noga utvalda vingårdar i Toscana. Alla druvor är 100 % ekologiskt odlade. Musten får macerera med skalen i 10 till 15 dagar innan den jäses färdigt under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan cirka sex månader på franska ekfat innan det buteljeras.

En annan smakinfluens är:
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/hogberga-3318001
som fått Systembolagets klockor: 7-7-9.
Text från leverantören nedan:
Växtplats: Maremma, Toscana sex mil söder om Bolgheri i vindistriktet Monteregio di Massa Marittima. Ca 5 km från Tyrrenska havet. Jordmånen är en mineralrik sandjord.
Skörd: Handplockat den 19 september 2015 hos Enrico Corsi på Azienda la Cura.
Druva: Petit Verdot 50%, Merlot 25% och Sangiovese 25%
Krossning/avstjälkning: 22 september Högberga Vinfabrik, druvmusten håller 12 grader efter transport i kylbil 48 tim.
Macceration: Kontrollerad alkoholjäsning upp till 22-29 grader. Förlängd maceration 7 dagar.
Pressning: 9 oktober, dag 15.
Ekfatslagring: 12 mån. Vinet läggs på amerikanska. franska och svenska ½ barriques i mitten av december.


Ovan vin är ju lite "roligt" då det är ett EU vin med svenska vinmakare och italiensk önolog. Tror faktiskt att det även finns druvor från Maremma i Ernst Röda vin.

Är själv mycket förtjust i Högberga Lajla. men är mycket medveten om att alla kanske inte gillar "min smak" (Det luktar verkligen VIOLPASTILLER av detta vin!) så därför letar jag efter alternativ som lätt skall kunna drickas som sällskapsvin. Det vita får gärna passa till skaldjur.

Ser verkligen fram emot att få Era förslag!

Vinglada hälsningar från
IVV (In Vino Veritas)
 

ChristianB

DipWSET
Vilka volymer talar vi om? Är det på beställning eller hur ska det fungera? Vad får vinet kosta? Det är ju ett spann på 99 kr till 200 kr för de två exempel du tagit här ovan.

Är det egentligen en importör av vin du söker eller är det stilförslag på vin som du vill ha?
 

Sonderlese

Medlem
Beträffande det vita vinet, Benoît Beaufort Champagne erbjuder personliga etiketter:http://www.champagne-beaufort-benoit.fr/commande-de-champagne.php
Jag har ingen uppfattning om vad det kan kosta, men det kan knappast vara fel med en ”hus champagne”!
Vin Till Mat är den svenska importören/agenten för Benoît Beaufort, de kan säkert hjälpa till och sköta införseln.
http://www.vintillmat.se/viner/benoit beaufort prestige grand cru brut 2008.html

(OBS! Det är inte samma vin i ovanstående länk som man köper med egen etikett på!)
 
Toppen