finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av chambertin

  1. chambertin

    De senaste vininköpen, diskussioner och tips

    Pesquera Crianza som kom nyligen är bra men 229kr dock. https://www.systembolaget.se/produkt/vin/pesquera-crianza-9518101/
  2. chambertin

    Bordeaux - nya riktlinjer för kommunernas smakprofiler?

    Kan hålla med om smakprofilerna på St Estephe och Pauillac en hel del men resten (öööh). Har nog aldrig hört ngn använda ordet ”elegant” om Leoville las Cases (inte dom första 40 åren i alla fall)
  3. chambertin

    Deals

    Besökte Klein Constantia 2016 och har druckit 3-4 årgångar av vinet. Helt klart Sydafrikas bästa söta vita och iklass med bättre Sauternes (och inte helt olik heller trots 100% muscat).
  4. chambertin

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Blev precis lika golvad som du när jag öppnade min första flaska. Yquemklass på detta och saknar absolut inget här (Förutom möjligen 10-12 flaskor till )
  5. chambertin

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Det här blev ju riktigt bra med en modern Barolo som hade slipat ned dom värsta ektonerna och dessa märktes väldigt lite nu. Första doftintrycket hade en bra intensitet och ganska ungt med bred bärig arom + lite rök och nypon bakom. I munnen biter det fortfarande ifrån ganska ordentligt och en...
  6. chambertin

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2006 Barolo Ciabot Mentin Ginestra, Domenico Clerico i karaffen. Skall ackompagnera lite Waguy-entrecôte är det tänkt. Doftar helt ok nu i slla fall (hade en -07 förra året som var sisådär).
  7. chambertin

    Den stora tråden om Bourgogne

    Lite tulpanlökskänsla à la holländskt 1630-tal över det hela.
  8. chambertin

    Vad ska jag äta? Vad ska jag dricka? Den stora matchningstråden för mat och dryck

    Sydafrikas bästa (jämte Leeu Passant) kansle ? https://www.systembolaget.se/produkt/vin/creation-9128401/ Drack 2017 av denna i våras och blev oerhört imponerad. Bor du i Stockholm så finns Leeuwin Estate Art Series på PK-Huset...
  9. chambertin

    Muscadet i mitt hjärta

    ”stenkross” eller ”snäckskal” kanske skulle funka som beskrivningar på doft av mineral ? I alla fall får dom dofterna mig att associera till mineral.
  10. chambertin

    Dricka vad till råbiff på älg?

    Den var ganska tät och maffig. Hälften var i USA och andra halvan i Côte de Nuits. Vi hade inte vilt skall tilläggas men ”sydälg” är ju inte så vilt i sin smak brukar jag tycka ändå. Fick den till en servering med 4 olika kötträtter (ihop med Pavie -03, Lynch-Bages -17 bl.a ) och till råbiffen...
  11. chambertin

    Vin som man bara måste köpa för att etiketten/flaskan är så läcker

    Håller med om oldstyle-fonterna. Har en speciell aura över sig. Älskade dom tyska etiketterna av samma slag. Annat vackert exempel är ju denna. Gick ut och kollade i källaren och Savage är nedsänkt (och dessutom är ju innehållet inte dumt heller).
  12. chambertin

    Dricka vad till råbiff på älg?

    Pinot av lite stadigare slag funkar väldigt bra. i alla fall gjorde denna tyska pinne det förra fredagen till en råbiff: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/philipp-kuhn-9366901/
  13. chambertin

    NV champagne - när nytt år i handeln?

    Varför inte helt enkelt skriva ut det som dom flesta konsumenter efterfrågar på en baksidesetikett istället ? Som konsument har jag knappast lust att gå omkring med en uppsjö av avkodningsnycklar som storhusen behagar använder. Om jag inte har helt fel så härstammar den här kodningen som ni...
  14. chambertin

    NV champagne - när nytt år i handeln?

    Klaga till SB, importören och Bollinger som inte bryr sig om att skilja på buteljeringar som uppenbarligen är olika från ett basår till ett annat basår. Kräv märkning som tydligt visar vilka basår/reservvin som ingår samt dosage och degorgeringsdatum. För några år sedan så vägrade t.ex...
Toppen