finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

 • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av chambertin

 1. chambertin

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Inte så förvånad då jag aldrig druckit ngn generisk och god Negociant-Sauternes. Dessutom brukar man få enklare slott i Sauternes/Barsac för samma peng som dessa generiska tappningar för att inte tala om sötingarna från grannarna Cerons, Loupiac och Cadillac.
 2. chambertin

  Din HÅRDA topplista

  Minnet sviktar en del kanske då CT aldrig tagit greppet om mig men gör ett försök (även om jag är fundersam över vad du definierar som ”bombat” ): * Taylor’s Vintage Port * Fonseca Vintage Port * Dow’s Vintage Port * Graham’s Vintage Port * Churchill’s Late Bottled Vintage Port * Ch. Suduiraut...
 3. chambertin

  Viner till bordeauxblendprovning

  Om vi skall fortsätta på SA-spåret så är här några förslag utöver dom ovan som tidigare nämnts: Kanonkop Paul Sauer Keet First Verse Stark Condé Three Pines C.S Finns bra utbut här: https://www.taste-of-africa.eu Ger dig utrymme att ha med bra Bdx, USA eller Supertuscans utan att knäcka...
 4. chambertin

  [Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

  2012 Veuve Cliquot ”Flygprovning” i ganska små mediokra glas men gillar det här vinet mkt. Bra intensitet på doften med varm brioche, citrus, nötighet och fudge (väldigt komplex). Tappar inte heller med värme utan tvärtom. Mogen smak med medium syra och fint långt avslut. Anar en diskret fatton...
 5. chambertin

  Fruktsprit

  Hemkörd sådan från Serbien är det jag brukar köra på för det mesta så +1 på det ! Fantastiskt gott att blanda i en päronsorbet men det är ju ett annat ämne.
 6. chambertin

  Hyllor i vinkällare

  Stämmer gott !
 7. chambertin

  Fruktsprit

  Calvados såklart men Williams och Vieille Prune är nästan lika gott.
 8. chambertin

  Hyllor i vinkällare

  Har hyllplan i trä (laserade limträ) och murade stolpar som på bilden här. http://www.finewines.se/threads/far-man-ha-nagot-annat-aen-vin-i-sin-vinkaellare.4073/post-99484 drygt 20 år gammalt nu och inga problem med trähyllorna. väggarna är lättbetong.
 9. chambertin

  Tillfälligt sortiment 23 september 2022

  Raymond-Lafon må se ut som en enklare Sauternes på papperet pga att den inte var med i klassificeringen från 1855 (egendomen skapades i mitten av 1800-talet). Egendomen ägs av familjen Meslier där Francine och Pierre köpte egendomen på 70-talet. Pierre var parallellt källarmästare på Yquem under...
 10. chambertin

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Du har helt rätt att den inte ser några nya fat men däremot får den runt ett år på gamla fat (Enligt Platter) (okänt för mig vad som menas med gamla dock (2:a fill, 3:e fill osv ..)) 2:a fill kan nog ge en del fat/ekkaraktär dom också men om man skall spekulera lite i var @Le Chat får...
 11. chambertin

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Hade den ngt av G-L klassiska stall/brettighet eller var det bortstädat ur deras källare redan på denna årgången ? (frågar då jag drack en G-L -16 i somras och den hade noll spår av brett och de flesta gissade på Bdx-blend från ngt väsentligt varmare ställe än Medoc)
 12. chambertin

  De senaste vininköpen, diskussioner och tips

  Verkar som din hustru har genomskådat din ” inköpsstrategi” ..(vill ju egentligen bara ha den där Sancerren men jag får ju 6 fl till nästan gratis och alla kan ju inte vara odrickbara eller kan dom det ?) Hoppas du sover gott i förrådet efter en flaska korkskadat Koalavin ! ;)
 13. chambertin

  De senaste vininköpen, diskussioner och tips

  Vincent Gaudry är old school så räkna inte med krusbär/vinbär/kattkiss m.m. Det jag provat har varit bra men mer fokus på kropp/vinositet än syra och mineral.
 14. chambertin

  Château Climens

  Bra sätt att få hela flaskan för sig själv. :)
 15. chambertin

  Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

  Ja och helt utan upplopp dessutom trots att vi njöt på långfredagen. Amaronen var magnifik !
Toppen