finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av fabio

  1. fabio

    Om du bara fick dricka ett vindistrikt

    Bourgogne... Första stora kärleken
  2. fabio

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Ramonet är en av de mest ansedda producenterna i hela Bourgogne, men huvudsakligen för sina vita viner. Har testat ett par av hans vita 1er cru:er, båda har levererat. Kan ej uttala mig mig om hans röda...
  3. fabio

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Tackar! Ung GG är tydligen det jag oftast ta till för att försvara de viner i samlingen som definitivt behöver mer ålder... Ångrar sällan att jag dricker dem unga, mer att jag inte köpte fler...
  4. fabio

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Blandat under sommaren som stack ut 2012 Weingut Keller Riesling von der Fels - Alltid bra, och ett bra insteg till Kellers GGs. 2012:an är om möjligt bäst hittills. Tydlig syra, mineral och allt jag förväntar mig. En superproducent som alltid levererar. Bättre priser finns i Europa än på SB...
  5. fabio

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Fredag, VM & vin 2007 Olivier Bernstein Meursault 1er Cru Charmes - Defekt, dock troligen varken kork eller oxidation. Bara helt död. Riktigt trist. 2008 Domaine Christian Moreau Père et Fils Chablis Grand Cru Les Clos - Det här var däremot desto bättre! Viss mognad, bra syra, mineral och...
  6. fabio

    Årets största överraskningar 2014, halvtid

    2010 Domaine Julien Labet Côtes du Jura Les Varrons Ingen större överraskning att det var ett bra vin, med tanke på hur bra fingertoppskänslan är när Caviste väljer producenter, men detta var en så utsökt Chardonnay att jag hade varit nöjd även om det stått Puligny-Montrachet från en bättre...
  7. fabio

    De senaste vininköpen, diskussioner och tips

    Cerbaiona är riktigt bra, deras Rosso är bättre än de flesta andra producenters Brunellos... Jämfört med vad man får för pengarna i Bourgogne eller Bordeaux dessa dagar så känns inte 90 EUR så farligt.
  8. fabio

    Årets bästa viner 2014, halvtid

    1978 Pétrus På avlägsen andraplats 1994 Karthäuserhof Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Auslese #40
  9. fabio

    Salon 1997

    Jag drack -97:an i augusti föra året och tyckte den då var fullständigt lysande. En av de bästa champagner jag druckit. Misstänker (hoppas) att SB sänker priset igen med tanke på hur många flaskor de sitter på och hur sakta de går åt.
  10. fabio

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2008 Fontaine-Gagnard Chassagne-Montrachet La Romanée 1er cru - Oxiderad. Flera vita Bourgogne 2008 nu som mött detta öde. Riktigt trist. Snart slutar jag nog köpa dem helt eller dricker dem direkt, vilket skulle vara synd. 2011 Bereche et Fils Coteaux Champenois blanc - Stilla vit Champagne...
  11. fabio

    Gillar ni naturviner?

    Dito. Ganevat är ett bra exempel på en producent som gör allt från ruskigt bra till odrickbart. Jag är också mycket skeptisk till krogar som enbart säljer naturvin. Mycket viktigare att de säljer gott vin, svavel eller inte
  12. fabio

    Mosel - vingårdar som inte får missas...

    Hanno Zilliken har tydligen mycket mogna godsaker i sin djupa källare... Jag är väldigt förtjust i hans viner.
  13. fabio

    Webblansering 13 mars

    Priserna är definitivt inte fantastiska jämförelsevis. Bolis vanliga osympatiska prissättning på Bordeaux...
  14. fabio

    Det här med att bjuda på vin

    Är det fler än jag som fått intrycket att många nybörjare inte är jätteförtjusta i högre syra? Exempelvis att Bourgogne 2008 och 2010 avfärdas som "sur fransos". Om det däremot är Bourgogne 2009 så verkar de däremot nöjdare. Varmare år alltså... Samtidigt verkar ofta en smula restsocker gå...
  15. fabio

    Vinsnobbar

    Dito på trolltyg i tomteskogen Jag biter ändå - Här trodde jag i min enfald att min hobby berikade mitt liv :D För att inte tala om alla trevliga människor man lärt känna genom detta livsmedel... Beklagar bara att trådskaparen inte hade några mer konstruktiva tips på vad jag borde syssla med...
Toppen