This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!
Sex år har gått och jag hittade en flaska av denna i källaren. Kan väl säga att en påtaglig förändring har skett. Faten har integrerats och frukten lugnat sig, vinet domineras av en lite oljig, fet grundstruktur kryddad med en tydligt oxidativ ton. Vet inte om det är bättre men det är klart...
Tänkte kapa och göra denna tråd till en generell "vinbarer i Stockholm"-tråd, och tipsa alla närvarande om Gemla Vinbar på centrala Södermalm. Till stor del kliven ur La Collines aska, kan vi påpeka för att knyta an till tidigare tips.
Vinlistan har kraftig slagsida mot naturvin (vill dock...
Jag håller med om att Frantzén sannolikt är bäst i stan (sett till helhet) men Aira hade en makalös fingerspitzgefühl för smakharmonier när jag var där. Sen är det (väl?) den enda stjärnrestaurang som inte bara erbjuder fast meny utan också à la carte, vilket kan vara intressant i vissa fall.
Ja, och om man bokar och skiter i att beställa går den väl till de som står på köplats, så det är ju inte ens så att man sabbar turordningen. Eftersom saker ibland går från "går inte att beställa än" till "slut i lager" på direkten är det knappast orimligt att sikta in sig på sina andra-...
Just Gato Negro har jag svårt för men jag måste säga att det senaste året har jag längtat efter att sitta på en uteservering och dricka typ Falcon och snacka skit.
För min del är Chardonnay min go to-druva. Finns inte mycket som inte funkar med en bra Chardonnay. Men - just Chablis har jag aldrig riktigt fastnat för. Visst finns det väl en del schyssta grejer därifrån som kan slinka ner men för mig är det Montrachet-kullen med omnejd som är så som...
Hello, pizza lovers. And cheese lovers. Har ett viktigt meddelande. Allas vår favoritost Mont d'Or ska ju bakas i ugn, vilket fick mig att tänka att den kanske funkar på pizza. Herrejävlar vad rätt jag hade.
Här en slags capricciosa-liknande historia med Mont d'Or, rödlök, champinjoner och...