Årets MW exam paper

Diskussion i 'Övrigt' startad av merlotsmile, 8 juni 2014.

 1. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  merlotsmile gillar detta.
 3. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Verkligen bra övningsmaterial! :)

  Var för sig så ser inte frågorna så fasansfulla ut, men det är den blotta mängden av information man måste ta till sig som jag blir förbluffad över! De teoretiska frågorna kan nog vara intressanta att sätta sig och besvara med hjälp av internet och lämplig litteratur, medan de praktiska med största sannolikhet kräver lång övning. Jag har inte sett något från MW tidigare men nu fick jag i alla fall en bild av omfattningen; man förstår att det bara finns två stycken i Sverige...
   
  merlotsmile gillar detta.
 4. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Med hänvisning till tråden om våra respektive "grader" i vinvärlden, så kan jag bara vidhålla att jag sannerligen är en glad nybörjare som ibland vaknar bakis efter nätter av hårda studier. Det är ju en sak att skriva essäer mha Internet och ett bättre bibliotek. Men, gränsen för mig går någonstans mellan njutningen av gott vin och god discourse kring Liwet OCH att fastna i vinet. Dvs då vinet i sig inte bara tillför kvällen EN komponent av njutningskomplexet, utan hamnar i fokus som det ENDA. Inser också att bara för att man är MW, så måste man inte vara monoman, även om det sannolikt skulle vara till nytta under studierna. Helt klart ett träsk...

  Men, all respekt till dem som tar sig hela vägen in i MW-målet. Hatten av!
   
 5. gece

  gece Man vänjer sig.

  Herregud, här kan man ju gissa sig fram. "Can Australia recover its export markets?" är ju en ja/nej-fråga, så där har man ju 50% chans! ;)
   
 6. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  50% chans till ETT poäng. Enkel match confirmed...:bäver:
   
  gece gillar detta.
 7. sunqan

  sunqan Vinös

  Eftersom frågan närmast är retorisk, förväntas man nog lägga ut texten och motivera sitt svarv (som so-ämnena i grund- och gymnasieskolan)
   
 8. gece

  gece Man vänjer sig.

  Då säger jag som jag gjorde då, "men det stod det ju inget om i anvisningarna :(".
   
  sunqan, thunberg och Mattias Schyberg gillar detta.
 9. sunqan

  sunqan Vinös

  det var mycket mer intressant att vara naiv på lektionerna. Fick jag en fråga, svarade jag på den -kort och koncist... det tog ett tag för lärarinnan att komma över den initiala överraskningen :) men hon lärde sig hur hon skulle fråga (eller vi hade snarare en tyst överenskommelse - ville hon ha en utläggning frågade hon efter det :)
   
  gece gillar detta.

Dela sidan