Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Atelier Food lämnar Fredsgatan 12

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
PRESSMEDDELANDE: 2014-04-14
- ATELIER FOOD lämnar Konstakademien

ATELIER FOOD kliver vidare: lämnar Konstakademien (med ett digert program fram till den 9:e maj) för att efter sommaren lansera nästa generation matserveringar och sätt att servera och tänka mat för de många.

Atelier Food Servering (”makalösa Atelier Food – buljong-avantgardet” enligt tidskriften Residence) började som ett nytt sätt att utveckla framtidens mat. Men Atelier Food blev snart också en vitaliserande och mycket omtyckt pop-up-restaurang med lunchservering i Konstakademiens hus på Fredsgatan 12.

I takt med ökat intresse för matutveckling och mat i nya sammanhang har emellertid Atelier Food nu vuxit ur den trånga kostymen på Fredsgatan och tar farväl av Konstakademien. Från och med Skärtorsdagen till och med den 9:e maj blir det späckat med aktiviteter, middagar, konst, performances och händelser på Fredsgatan 12. Därefter stängs verksamheten i den nuvarande lokalen.

Efter sommaren lanserar Atelier Food nästa generation matserveringar och ett riktigt utvecklingskök.

Atelier Food har under det gångna året inte bara drivit en av Stockholms mest uppmärksammade lunchrestauranger – som drogs igång tillsammans med bland andra årets kock 2008, Stefan Eriksson – utan även en hub för utveckling av mat. Det senare har bland annat involverat två regeringsuppdrag samt ett nära samarbete med Harvard University kring utvecklingen av innovation kopplat till mat. Nu tar Atelier Food nästa steg i processen.

– Genom att flytta maten ut i samhället vill vi skapa en bredare tillämpning och diskussion kring vad maten är och kan vara, säger Jan Åman, en av initiativtagarna till Atelier Food. Konstakademien har varit en bra plats för att dra igång verksamheten – men köket är minimalt och öppettiderna begränsande. När begreppet ”restaurang” lanserades på 1760-talet i Paris handlade det om ett nytt sätt att servera och tänka båda mat, hälsa och urbant liv. Restaurangen är per defintion en plats för utveckling – och därför är det dags att gå vidare.

– Vår passion är att driva utveckling och innovation inom både mat och städer. I detta innefattas att ständigt utmana oss själva, våra egna processer och hur vi levererar på ambitionen att skapa framtidens offentliga mat. Det är omöjligt att göra detta utan att själva utsätta oss för offentligheten,
säger Johan Jörgensen.

Sista dag som Atelier Food håller öppet som vanligt är fredagen den 9:e maj, och kommer att innefatta en spektakulär afterwork. Fram till dess presenteras nästan varje dag något nytt: Stockholms bästa hamburgare nu på Skärtorsdagen, besök av Fredrik Wretmans ”dream team” från Chiang Mai, afterworks, middagar och gästspel.

Mer mer information kommer löpande att publiceras påwww.atelierfood.com samt påwww.facebook.com/AtelierFood

För vidare information, vänligen kontakta: Jan Åman, jan.aman@atelierslice.com, 076-7718 084
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
Jag måste erkänna att jag aldrig riktigt började brinna för Atelier.

Det blev lite väl pretentiöst vid tillfällen och kvällarna var bara för mycket. Symbiosen mellan mat och konst; att läsa Joyce och prata inälvsmat är väl såklart lite vitsigt men det blev too much.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
Matjessillmackor är alltid goda.

Lite brynt smör, lite nypotatis, hackad lök, gräslök, dill.

Kukars vrede! Hungern!
 
Toppen