Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Att göra ”Privatimport” av vin via Systembolaget. Hur man gör.

Har funnit att "privatimport" i princip endast är intressant när man köper viner som finns i importörens restaurangsortiment, dvs vinerna finns redan i Sverige. Vilket ju också artikeln på ett bra sätt beskriver. Det blir dyrt och krångligt. Lättare att antingen gå in på Wine-Searcher och köpa vinet från en annan vinhandlare eller be att vingården skickar upp det och hantera importen själv.

Privatimporten från SB känns som en kvarleva från tiden innan EU
 

kristerb

Medlem
Framgick det hur lång tid hela den där processen tog?
Fick nyligen prognosen 9 veckor på en privatimport, och då gällde det lådor som fanns hos en importör i Sverige...
 

kayaker

Cyklist
Framgick det hur lång tid hela den där processen tog?
Fick nyligen prognosen 9 veckor på en privatimport, och då gällde det lådor som fanns hos en importör i Sverige...
Det låter helt bisarrt. Mina erfarenheter är att det tar ungefär lika lång tid som en BS-beställning när man väl betalat eventuellt förskott. Själva offerten brukar väl dröja 2-5 dagar. Får man fråga vilken importör det är som behagar vara så långsam?
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Privatimporten från SB känns som en kvarleva från tiden innan EU

Ja absolut, men förmodligen finns det också för att SB ska kunna hävda att de tar in vilka viner som helst bara folk ber om dem, vilket mer är till för deras propagandistiska syften. Kanske märkligt om man verkligen kan sakna något i "världens bästa sortiment", men även solen har ju sina fläckar. :)

Begreppet "privatimport" om inköp från importörers restaurangsortiment - som det rimligtvis rör sig om i >90% av fallen - är ju egentligen ett väldigt märkligt ordval. "Specialbeställning från externt sortiment" vore väl ett mer rättvisande begrepp.

Det är för övrigt inte ovanligt att det går att få försändelser snabbare från Tyskland än från det vanliga beställningssortimentet.
 

sunqan

Vinös
Systembolaget gör väl allt för att det ska ta tid? Är det inte tom så att de lovar atvid hemleverans ska det ta minst tre arbetsdagar.
Allt för att minska spontansupandet.
 
Toppen