Bättre och bättre

Diskussion i 'Vin' startad av Elvis, 9 april 2008.

 1. Elvis

  Elvis Medlem

  Jag var på en middag i förra veckan och till fördrink bjöds det på champagne. Vi var mer än tio personer och först fick alla ett glas standard-Moët, men sedan blev det bättre. Flaska nummer två som korkades upp var en Palmer Millésieme Brut 1998. Jag har druckit 1996:an två gånger senaste månaden och det var intressant att jämföra. 1998:an var mycket god, men 1996:an är helt klart ett strå vassare.

  Värden hade inte tänkt bjuda på någon mer champagne, men eftersom vissa (t.ex. undertecknad) snabbt fick tomt i glasen plockades en tredje flaska fram. Jag såg inte vilken champagen det var, så det blev som ett blindtest. Trots att den serverades lite för varm så var det en fantastisk champagne, mycket speciell och inte lik någon annan jag druckit. Jag letade snabbt rätt på flaskan och det visade sig vara en Vilmart Coeur de Cuvée 1998. En helt ny bekantskap för mig. Den kostar 639 kr på Systemet och jag tror faktiskt inte att värden visste vilken fin champagne han råkade bjuda på. ;D

  Jag har fått bra tips själv i det här trevliga forumet, men nu är det min tur att bjuda tillbaka: 7407 Vilmart Coeur de Cuvée 1998 är en mycket bra champagne. Inte billig men ändå prisvärd.
   
 2. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Bättre och bättre

  Håller med, Vilmart top Champagner håller hög klass. Coeur är en prestige Champagne så priset är väldigt attraktivt. Dom flesta prestiger kostar runt tusingen!! Om du får möjlighet prova även deras prestige Rose ;D
   
 3. SV: Bättre och bättre

  Är det någon här som har koll på hur bra -99:an är jämfört med 98:an? Jag antar att det bara finns 99:eek:r att få tag på vid det här laget?
   
 4. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Bättre och bättre

  Jag har bara druckit 1998:an en gång och 1999:an en gång, men jag tycker att 99:an var minst lika bra som 98:an.

  Systembolaget verkar tycka att de är så lika att de har samma varunummer. :)
   

Dela sidan