Barcelona – tips på restauranger, vinbarer och vinbutiker

Diskussion i 'Resor' startad av Alpha, 15 mars 2019.

 1. Alpha

  Alpha Medlem

  Kort kan jag säga att jag åt på en drös Michelin-krogar och ingen förutom ABaC http://www.abacrestaurant.com/en med sina tre stjärnor tillhör mina favoriter. Här är vad jag spontant kommer på som rekommendationer. Hör av dig om du vill veta något mer.

  https://semproniana.net/en/ - Mycket bra tapas och vin för en rimlig peng. NI kommer garanterat vara de enda non-locals. Missa inte. Perfekt för lunch.

  http://llamber.com/en/ - Ligger med i turistområdet Born men håller hög kvalité, bra för kvällar när man vill ha lite mer liv. Börja kvällen med en drink på http://paradiso.cat/ i närheten. Turistigt så det sjunger om det men grymma drinkar och kul atmosfär. Från utsidan så ser det bara ut som en liten smörgåsbar (pastrami med surkål - otroligt goda) så ni får öppna kylskåpsdörren bredvid baren för att hitta den "hemliga baren" bakom.

  http://www.monvinic.com/en - Har flest viner i Barcelona om jag inte misstar mig, samt god mat. Vill ni prova viner, gå hit.

  https://grupotragaluz.com/restaurante/tragaluz/ - Mitt go-to place vid representation när kollegor från övriga världen flög in. Passar alla tillfällen och grupper samt har en jäkligt trevlig atmosfär. Även här är det ytterst få turister.

  http://www.bocagrande.cat/ - Ligger mittemot ovanstående och är lite mer hippt (mer turister), bra mat och går ni dit så be servitören att ordna med ett bord i deras lilla VIP-avdelning några trappor upp för grymma drinkar efter maten.

  På tal om grymma drinkar, vill ni ha mer av det så gå till http://www.drymartiniorg.com/?lang=en - stället ser förlegat ut och det är äldre män i vita uniformer som serverar/blandar men drinkarna är bland det bästa i Barcelona. Är ni dessutom hungriga så finns det en "hemlig restaurang" gömd i väggen http://www.drymartiniorg.com/locales/speakeasy/?lang=en. Bra mat i vad som känns som en svartklubb, typ.

  http://www.restaurantbarcelonamilano.com/inici/ - Söndagslunch. Fullt med viner på väggarna och en stor modern vinkyl i glas mitt i lokalen. Stor lokal och kan kännas lite dött så gå dit för söndagslunch, då är det packat med locals.

  https://lomoalto.barcelona/lomoalto/ - Kött, kött, kött. Samt vin.

  Samt ett kort tips, hoppa taxibilarna och ladda istället ner appen för Cabify. Avsevärt mer professionella, bättre bilar, du slipper hantera kontanter vilket vissa kräver samt bättre priser.
   
  Mouton, Johan Blom, MartinE och 10 andra gillar detta.
 2. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  Instämmer! Och i övrigt - vilka fina tips!
   
 3. Alpha

  Alpha Medlem

  Tackar, syftet med forumet (iaf för mig) är väl att vi ska hjälpa varandra att ha det bättre. :)

  Om någon på forumet planerar att resa till Barcelona så agerar jag gärna bollplank.

  @Tomas Lindblom @Mattias Schyberg misstänker att vi är många på forumet som bott utomlands en eller flera gånger. Vad tros om att skapa en tråd likt "När jag bodde i..." där man kan posta sina bästa tips som "local". Personligen hade jag iaf uppskattat det då jag ibland söker här inför resor. Om ni gillar så kan ni med fördel använda min post som en första där i. Om ni hatar så tar jag tacksamt emot personlig påhopp ;).
   
 4. Dan

  Dan Medlem

  Jag ska till Barcelona nästa Torsdag och tar gärna tips på bra vinbutiker :)
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 5. Mats

  Mats Gone todash....

  Bästa vinbutiken i centrala Barcelona tycker jag är Vila Viniteca på Agullers 7 i stadsdelen El Born.
   
  glenn_peter, Omar Khayyam och Dan gillar detta.
 6. Alpha

  Alpha Medlem

  Instämmer, det var vart jag handlade mest också. Bra personal & kul utbud, priserna sådär dock.

  Edit: Primärt handlade jag på nätet från https://www.vinissimus.com/en/ de är väldigt seriösa.
   
  Last edited: 17 mars 2019 kl 18:14
  Dan gillar detta.
 7. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Flyttade och skapade en ny tråd av de senaste inläggen rörande mat- och vinmässiga tips i Barcelona. Om det finns andra inlägg som borde hitta hit är det bara att tipsa!
   
 8. Dan

  Dan Medlem

  Tack för tipset, såg den på nätet men bra att få bekräftat att det är dit man ska styra kosan! :)
   

Dela sidan