Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Bdx en primeur, årg 2013

chambertin

Medlem
För den som är nyfiken på att så småningom jämföra de preliminära omdömena om 2013 så är Bordoverview suverän:
http://www.bordoverview.com/?year=2013&bank=both
Ännu så länge ligger endast Decanters omdömen där men så smånngom kommer Parker, Suckling, Neal Martin, Jancis Robinson, Revue de vin de France, Michel Bettane & Thierry Desseauve, Tim Atkin, Jeff Leave (TheWinCcellarInsider.com) + några till.
Man kan även gå tillbaka och se tidgare års siffor och jämföra.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Har kompletterat våra 24 halvor Suduiraut med 12 halvor Climens.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
2013 Rieussec ser mycket stark och spännande ut...

13hl/hectare yield. 95.5% Sémillon, 4.5% Sauvignon. 127gm residual sugar. 1/3rd went into the grand vin. A nose of a really good lemon tart just placed in front of you, with all its citrus piquancy. Such glorious richness on the palate, with heavenly depth, opulence and lemony layers. This is all matched with fabulous acidity balance. I gave it 3 'ticks', which is rare indeed.Serena Sutcliffe, MW

Honey and lemons. Rich but bright. You immediately get the botrytis. Beautifully balanced between richness, concentration, acidity and freshness. This has real depth and complexity. Classy and concentrated with orange marmalade finish. Very good. 93-95 Jamie Ritchie
 

chambertin

Medlem
Har kompletterat våra 24 halvor Suduiraut med 12 halvor Climens.

2013 Rieussec ser mycket stark och spännande ut...

13hl/hectare yield. 95.5% Sémillon, 4.5% Sauvignon. 127gm residual sugar. 1/3rd went into the grand vin. A nose of a really good lemon tart just placed in front of you, with all its citrus piquancy. Such glorious richness on the palate, with heavenly depth, opulence and lemony layers. This is all matched with fabulous acidity balance. I gave it 3 'ticks', which is rare indeed.Serena Sutcliffe, MW

Honey and lemons. Rich but bright. You immediately get the botrytis. Beautifully balanced between richness, concentration, acidity and freshness. This has real depth and complexity. Classy and concentrated with orange marmalade finish. Very good. 93-95 Jamie Ritchie
Verkar som om man får fortsätta hålla kontakten med dig @StefanAkiko.:)
Lite fattigmans-Yquem (de Fargues) också till detta för att komplettera ?
 
Toppen