Beaune

Diskussion i 'Resor' startad av Marcus Dimholt, 17 april 2018.

 1. Hej

  Stannar till i Beaune ett par dagar på väg ner till rivieran (via Rhone självklart). Är det någon som har något intressant tips på mindre odlare i närheten? De stora drakarna är ju vad de är och jag är lite mer intresserad av de mindre småskaliga hantverksvinerna med mycket kärlek till jorden och källaren. Har ni några tips både vita och röda. Även intresant om det finns någon vinbutik inne i Beaune som är ok med annat än bara prestigeodlarna? Vi bor precis i centrum ett par minuters promenad från Hospices de Beaune men har ju naturligtvis bile.
   
 2. karl.1480

  karl.1480 Denim Demon

 3. David Nilsson

  David Nilsson Medlem

  Var nere i somras och skulle kunna rekommendera:
  Daniel Rion (Nuits-Saint-Georges) - Främst röda. Behövs inte förbokas, bara att knacka på. Helt ok viner till rimliga priser och trevlig provning.
  Domaine Berthaut (Fixin) - Röda. Stämmer väl in på din beskrivning. Fixin är ofta trevligt och inte så upphypat prismässigt. Bara att knacka på också.
  Ropiteau (Meursault) - Vita. Trevig producent och bra viner. Kan rekommendera deras 2015 Ropiteau Meursault 1er Cru Charmes. Bara att knacka på. De tar ut en liten avgift som dock återbetalas om man köper på sig lite.

  En producent som kanske inte stämmer in på "mindre småskaliga" men som jag vill nämna ändå är Château de Marsannay. De gör en fantastisk Rose för 15-20 EUR (om man nu gillar det).

  Trevlig resa!
   
 4. David Nilsson gillar detta.
 5. chambertin

  chambertin Medlem

  Tomas Lindblom och Marcus Dimholt gillar detta.
 6. Patrik Sellin

  Patrik Sellin fd Innertällmo Bryggeri Provningsskribent

  Tänkte också åka förbi Beaune i sommar så fyll gärna på med mer tips (hela Bourgogne).
   

Dela sidan