Bekk (Göteborg)

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Crist(al)ian 77, 19 mars 2016.

 1. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape Moderator

  Nyligen öppnad restaurang Bekk med inriktning på hör och häpna ekologiskt och närodlat. Ursprungligen ett samarbete mellan Bhoga och Ölrepubliken, startandes med chefskocken från Upper House som lämnade lika fort som han kom... Hursomhelst, eftersom @Jesper var där omedelbart efter öppning och talade väl om det så var det med stora förväntningar jag gick dit med vänner.

  Modern hård skandinavisk inredning med en helt malplacerad neonskylt utanför, kanske medvetet tokigt val av arkitekten eller..? Ingen miljö för @Vino fino och inte mig heller om jag får välja. Ingen kompensation på damsidan heller så korrelationen är inte 1... Stället var fullbokat men vi fick bord i matbaren och direktkontakt med köket som resulterade i mer rätter än vad som var tänkt.

  Förrätt var en kokt kronärtskocka med en fantastisk svampbuljong med härlig sälta. Till det skivad parmesan och rikligt med ängssyra, på menyn står det även rostad vitlök men det kände jag inte. Härligt frisk och syrlig rätt med rena smaker. Först smaken av kronärtskocka, sedan sältan från buljongen, för att slutligen balanseras upp av syran i ängssyran. Bra start! Kompisen tog en Sotad gemsallad med grueyere som var betydligt mastigare och smörigare men också (nästan) lika god.

  Varmrätt blev mör gris snabbfriterad för en krispig utsida ala anka. Till det brysselkål, lite senap och pistage och lökmajo. Kockar gillar nötter i mat och jag med om det görs med smak. Riktig rovdjursrätt utan massa tillbehör som gjorde att de var full fokus på det fantastiskt möra köttet. Vinlistan var kass om man inte gillar naturvin möjligtvis, men jag hittade inget roligt och det är självklart JAG som räknas.:p Det fanns en del öl men jag föredrar Hof och Heineken i ölväg. Jag tänkte på @Mattias S och valde en Pierre Burton? CF från Loire. Lätt kropp med lite stjälkar och viss pepprighet, ungefär som förväntat och fungerade hyggligt men borde kanske vågat mig på nebbiolon. CF är väl för finsmakare men jag är mer Parkerkille.

  Sen var det dags att avsluta middagen trodde vi men eftersom vi satt framför kocken så gick det undan. När han dessutom förhörde oss om vårt matintresse så kunde vi inte säga nej till dessert.

  Jag tog en salt jordärtskockaglass med lite kaksmulor och en karamelliserad sås. Jag älskar när man tar ingredienser från förrätt som, morot, rödbetor, mozarella och gör glass på! Cirkeln blir sluten. Detta var för mig den bästa rätten av alla. Kul med både söt karamell och sälta i en efterrätt. Till detta fick jag en smaksatt suröl med ingefära och persika. Suröl är fördj@vligt att dricka solo men funkade väldigt bra till glassen. Urhäftig och god kombo!

  Kompisen tog en hallonglass med basilkaolja, även den var bra men kör på jordärtskockan.

  Sammantaget en riktigt bra restaurang och kan varmt rekommenderas. Minus på dryckessidan, när jag nu tänker efter tror jag inte de hade champagne men cava.:eek: Om man är ölnörd som gillar massa bokstavskombinationer så är det bättre. Sen har de ingen avsmakningsmeny men det ska gå att ordna om man hör av sig innan. Sånt där hippt ställe som säger sig inte vill vara stelt, personligen har jag varit på flera lyxrestauranger med avsmakning som inte varit stela men jag förstår motvilligt vad de vill uppnå. Själv är jag nog ändå tillbaks redan i veckan och testar lunch, då ska man ju inte dricka vin.:D
   
  magnum, chambertin och Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Låter helt klart som ett kul ställe. Bäst att prova det en vardag först med tanke på dryckesvalen som säkert kan vara retsamt. Tack för rapport!
   
  Crist(al)ian 77 gillar detta.
 3. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape Moderator

  Testa lunch tänker jag själv göra omgående. Bra lunch är inte det lättaste. Sen trodde jag du slukade allt från Loire inklusive gammalt bubbel.;)
   
  Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan