CAV0017 - Sommarskumpa

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av Caviste, 24 maj 2013.

 1. Caviste

  Caviste Leverantör

  Igår släppte vi CAV0017 - Champagne Pehu-Simonet på www.caviste.se

  Pehu-Simonet ligger i Verzenay där också huvuddelen av vingårdarna är planterade (24 av egendomens totalt 39 vingårdslotter). David Pehu har gjort vinerna sedan 1995 då han tog över från föräldrarna. Stora delar av odlingarna är planterade av Davids farfar Antonin Pehu.

  Verzenay är verkligen unik terroir. Nordsluttningen ger en sval finess till pinot-vinerna som upplevs som väldigt mineraliska. Det lite svalare mikroklimatet lämpar sig också mycket väl för chardonnay som står för ca 25 procent av odlingarna.

  Pehu-Simonets viner håller en imponerande hög lägsta nivå, faktiskt anmärkningsvärt bra redan på instegsvinet Brut Selection. Vinerna går i tydlig odlarstil med frukt och mineral i första hand, mycket lätt brödighet i andra hand. Alla viner visar tydligt sitt ursprung i Verzenay med en liten ton av hasselnöt och mandel.

  David blockerar den malolaktiska jäsningen så vinerna blir packade med energi. Det gör att de passar utmärkt som sommarchampagne i sin uppfriskande stil. Det skulle vara intressant att se vad som händer med några års lagring men det får någon annan ta reda på för jag kommer sopa i mig dessa redan i sommar.

  Fridens,

  Vintomas åsikter här http://vintomas.wordpress.com/2013/05/2 ... d-caviste/
  Finare Vinare här http://vinare.blogspot.se/2013/05/natvi ... sited.html
  Magnus Waern här http://vinarskallen.wordpress.com/2013/ ... dlarviner/
  Reuterdahl här http://vinotinto.wordpress.com/2013/05/ ... ng-22-maj/
   
 2. Caviste

  Caviste Leverantör

Dela sidan