Jag skulle nog fråga vederbörande om lite fler detaljer rörande buffén innan jag spikade vinvalet. Kan absolut tänka mig att Chablis är ett bra val ur ett stilperspektiv, men jag har svårt att tänka mig att det skulle fungera sämre med lite bubbel, Albarino eller en torr krispig Riesling till exempel. Mycket skaldjur så som krabba med mera kan ju dessutom ha mycket sötma att ta hänsyn till och likaså eventuella tillhör.
Om du vill fånga våra mest kunniga mat- och vintipsare på forumet så tror jag lite mer detaljer skulle göra susen.
När det gäller Chablis inom ditt kostnadsspann så skulle möjligen
2013 Chablis Premier Cru Fourchaume (99329) vara ett rimligt val. Har dock inte själv provat årgången men producenten är stabil och brukar leverera. Läs gärna
@vintomas blogg och
detta inlägg för att bekanta dig lite bättre. Han har även testat årgång 2011 av samma vin om det är till någon hjälp.