LarsW
Medlem
Halloj vinvänner.
Fick hem några flaskor från Plus de Bulles idag och när jag jämförde basår på Dehours tyckte jag det blev intressant.
Flaskan med 2018-bas innehåller 7% reservviner, flaskan med 2017-bas 48% reservviner.
Har väl uppfattat att 2017 inte kommer gå till historien i champagne men blir nyfiken på om det bara är årgången eller andra orsaker till skillnaderna i hur de gjort vinet. Är det andra som sett liknande?
Sen är flaskan med 2017-bas en magnum och flaskan med 2018-bas en halvmagnum, det kan ju inverka men näppe så mycket. Eller hade Dehours helt enkelt alldeles för mycket reservviner liggande..?
Lite snabba lättlästa länkar om 2017:
Wine Scholar Guild
Jancis Robinson
The Finest Bubble
Moët tycker 2017 ändå gick bra....
Fick hem några flaskor från Plus de Bulles idag och när jag jämförde basår på Dehours tyckte jag det blev intressant.
Flaskan med 2018-bas innehåller 7% reservviner, flaskan med 2017-bas 48% reservviner.
Har väl uppfattat att 2017 inte kommer gå till historien i champagne men blir nyfiken på om det bara är årgången eller andra orsaker till skillnaderna i hur de gjort vinet. Är det andra som sett liknande?
Sen är flaskan med 2017-bas en magnum och flaskan med 2018-bas en halvmagnum, det kan ju inverka men näppe så mycket. Eller hade Dehours helt enkelt alldeles för mycket reservviner liggande..?
Lite snabba lättlästa länkar om 2017:
Wine Scholar Guild
Jancis Robinson
The Finest Bubble
Moët tycker 2017 ändå gick bra....