M
Mouton
Krug 2002? Vill klargöra direkt detta är min personliga åsikt!! Ett sockrat från början högst mediokert vitt stilla för 2200??? Påminner igen om att detta är min egna personliga åsikt.. Admin behöver ej gå bananas

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Vem är du?Krug 2002? Vill klargöra direkt detta är min personliga åsikt!! Ett sockrat från början högst mediokert vitt stilla för 2200??? Påminner igen om att detta är min egna personliga åsikt.. Admin behöver ej gå bananas![]()
Vilket konstruktivt inlägg. Jag är imponerad!Krug 2002? Vill klargöra direkt detta är min personliga åsikt!! Ett sockrat från början högst mediokert vitt stilla för 2200??? Påminner igen om att detta är min egna personliga åsikt.. Admin behöver ej gå bananas![]()
Du får självklart tycka vad du vill. Alla har rätt till sin åsikt. Jag är mest imponerad att du har haft chansen att dricka basvinet som använts i Krug -02 och dessutom dömt ut det som mediokert (det kräver ju att ha viss koll på hur ett optimalt basvin bör vara). Även personliga åsikter bör ju baseras på emperiska erfarenheter eller logiska resonemang för att tas på allvar kan jag tycka.Krug 2002? Vill klargöra direkt detta är min personliga åsikt!! Ett sockrat från början högst mediokert vitt stilla för 2200??? Påminner igen om att detta är min egna personliga åsikt.. Admin behöver ej gå bananas![]()
Och på vilket sätt var ditt inlägg och "vem är du?" Bättre?Vilket konstruktivt inlägg. Jag är imponerad!
Jag kan bara tala för mig, men jag tycker att personen i fråga har fått många chanser att utveckla sina påståenden tidigare. Det jag skrev var ett uttryck för att "råttet är mågat", som Per Ledin skulle ha sagt.Och på vilket sätt var ditt inlägg och "vem är du?" Bättre?
Fråga karln om han kan utveckla tankegången istället...
Nu är det ju dock så att ett optimalt basvin för att framställa champagne inte nödvändigtvis behöver vara ett bra stilla vin. Man anser idag att man gör världens bästa mousserande viner i Champagne. En av anledningarna bör vara basvinets kvaliteter. Eller är det enbart marknadsföring, vinmakning och tradition som ligger bakom champagnes storhet?Det finns skäl att anta att många basviner är mediokra som stilla viner. Att de sedan är uppsockrade stämmer väl också![]()
Jag hade samma fundering, men du var snabbare. De stilla vita vinerna från t ex Moet, är de identiska med några av basvinerna?Nu är det ju dock så att ett optimalt basvin för att framställa champagne inte nödvändigtvis behöver vara ett bra stilla vin. Man anser idag att man gör världens bästa mousserande viner i Champagne. En av anledningarna bör vara basvinets kvaliteter. Eller är det enbart marknadsföring och tradition som ligger bakom champagnes storhet?
Jag är tämligen övertygad om att man hanterar ett basvin gjort för champagne och ett stilla vitt vin från Champagne tämligen olika, men i denna fråga så hade jag gärna läst @vintomas tankar om det hela.Jag hade samma fundering, men du var snabbare. De stilla vita vinerna från t ex Moet, är de identiska med några av basvinerna?
Nu börjar vi komma till en nyanserad diskussion långt från "trollinlägget" från @Mouton. Jag reagerade mest på att alla var snabba att fördöma.Nu är det ju dock så att ett optimalt basvin för att framställa champagne inte nödvändigtvis behöver vara ett bra stilla vin. Man anser idag att man gör världens bästa mousserande viner i Champagne. En av anledningarna bör vara basvinets kvaliteter. Eller är det enbart marknadsföring och tradition som ligger bakom champagnes storhet?
Det var bra att du röt till. Även ett till synes "trollinlägg" kan bidra till intressanta diskussioner om de hanteras rätt.Jag reagerade mest på att alla var snabba att fördöma
Det var bra att du röt till. Även ett till synes "trollinlägg" kan bidra till intressanta diskussioner om de hanteras rätt.![]()
Hej Mouton! Jag är intresserad av att byta till mig alla Krug 2002 du har att avvara för 2200 kr/stycket! (Eller köpa, om vi hittar något lagligt sätt att göra så.)Krug 2002? Vill klargöra direkt detta är min personliga åsikt!! Ett sockrat från början högst mediokert vitt stilla för 2200??? Påminner igen om att detta är min egna personliga åsikt.. Admin behöver ej gå bananas![]()
Bara det faktum att det inte funkar särskilt bra att köra ett pc chablis i en sodastrean borde vara tillräckligt bevis för att basvinet i en champagne måste ha andra egenskaper än ett vin avsett att drickas stilla.
Zero dosage?Det där känns inte som en särskilt relevant jämförelse. En rimligare jämförelse vore att tillsätta en liquor i en Chablis, jäsa, lagra och degorgera.
Du får nog förklara lite närmre vad du menar.Zero dosage?