Champagne till lammkotletter?

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Emvima, 20 mars 2016.

  1. Emvima

    Emvima Medlem

    Tänkte köra lite champagne tema till påsk. Vilken champagne skulle ni rekommendera till lammkotletter?
     
    Omar Khayyam gillar detta.
  2. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Min första tanke är att jag inte skulle rekommendera champagne till lamm. Men om ni ska köra hårt på champagne tema så är de ju bara och köra. Men tror inte jag kan ge något vettigt tips då jag själv aldrig testat combon. Hör gärna av dig hur det gick.
     
    Omar Khayyam gillar detta.
  3. MartinE

    MartinE Medlem

    Spontant tror jag att själva kryddningen av köttet kommer att bestämma hur pass lyckat det blir. Skippar du vitlöken och nöjer dig med en gnutta peppar och salt, så tror jag det kan funka bra med champagne. En rödvinslik roséchampagne (pinot noir) eller en vällagrad lite kraftigare blanc de blancs (chardonnay) borde båda två kunna göra jobbet!
     
    Emvima, Mattias Schyberg och Omar Khayyam gillar detta.
  4. Wintermute

    Wintermute Medlem

    Det känns som att man får jobba lite med tillbehören. Kanske panering med citron- eller limezest. Stekt svamp brukar funka till bubblis. Lite färskost av getmjölk någonstans på tallriken... Allt pockar på provsmakning innan...
     
    Omar Khayyam gillar detta.
  5. Omar Khayyam

    Omar Khayyam Medlem

    Om man vill vara juridiskt korrekt och ändå inte köra skumpa till köttet kan man ju tänka sig att dricka den bubbliga varianten av vin från champagne medan du stod och bevakade lammet. Sedan servera med rött stilla vin av pinot noir från varm årgång i samma vindistrikt (kollade bolaget, verkar inte finnas några röda viner från champagne:( - där gick den idén i kras)
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  6. Emvima

    Emvima Medlem

    Skippa vitlöken gör jag alltid eftersom jag inte tål den, så det är inget problem. Vad tror du om att ha Veuve Clicquot 1989 rosé Cave privée eller vintage 2008 rosé till? Eller har du tips på någon annan rosé?
    Måste också bara säga att jag gillar din blogg skarpt!
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  7. MartinE

    MartinE Medlem

    Samma här!

    Spontant skulle jag nog valt någon som är mer rödvinslik! Exempelvis Vilmart Grand Cellier Rubis, Leclerc Briant Rubis de Noirs, Vouette & Sorbée Saignée de Sorbée, Laherte Frères Les Beaudiers, David Léclapart L'Alchimiste eller Paul Bara Special Club Rosé. Eller varför inte en Bollinger La Grande Année Rosé eller en Pol Roger Rosé Vintage!

    Tack! :)
     
    Emvima, Mattias Schyberg och magnum gillar detta.
  8. Emvima

    Emvima Medlem

    Det blev en Paul Bara Special Club Rosé 2009, det var den ända dom hade hemma på Hansa.
    Tack för hjälpen, ska bli roligt att prova.
     
  9. Jonas Rydgren

    Jonas Rydgren Medlem

    Bra val, tyckte det var en fantastisk champagne. Måste plocka upp någon nästa gång jag är i malmö.
     
  10. MartinE

    MartinE Medlem

    Lycka till! Öppna flaskan i god tid så att den hinner få lite luft!
     

Dela sidan