Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Champagnehus satsar på vinlagring på åländsk havsbotten

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Räta ut frågetecknet efter gimmick till ett utropstecken. Och sänka ner flaskor med etikett på i havsvatten??? Gör ju att hela bilden ser arrangerad ut. Mognar långsammare - tja, det är väl kallare på Östersjöns botten än i källaren där hemma. Det måste vara enklare och billigare att bygga ett kallare förvaringsrum i Reims/Epernay än att frakta flaskor till kusten och anlita dykare och kranbåtar (två gånger - ner och upp), samt därefter sanera flaskorna från havets flora och fauna.
 

Vino fino

Medlem
Gimmick!

Det inleddes sådana initiativ redan för ett tiotal år sedan med ett antal vinmakare i Loire som lade ut viner utanför Nantes i ett samarbete med några hus i Rioja som lade ut sina viner på södra sidan av Biscayabukten. De har säkert plats för Champagne också... men det ger inte samma marknadsföringsvärde, antar jag.
 
Toppen