Château d'Yquem-provning 4 maj 2013

Diskussion i 'Övrigt' startad av vintomas, 25 april 2013.

 1. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Lördagen 4 maj ordnar jag en Château d'Yquem-provning i Stockholm, den går mer specifikt av stapeln kl. 15 i min brf i Årsta.

  Jag ordnade en motsvarande provning i en vinprovarförening 28 februari (enflaskarrangemang), och lovade att om det blev många som inte fick plats på den ordinarie provningen skulle det bli en uppföljning. Den går av stapeln nu, och jag har fortfarande 2-3 restplatser över, så jag passar på att annonsera ut dessa till de törstande massorna på finewines.se. Dessa platser fördelas enligt "först till kvarn"-principen. Skicka PM till mig om du är intresserad, och ange din mailadress. Du får då kompletterande info.

  Uppläget blir en miniflight med två torra vita följt av en flight med sju söta, provade blint, följt av lite lämpliga tilltugg till slattarna. Vi blir 15-16 deltagare, d.v.s. räkna med 4,5-5 cl per vin, vilket jag kan garantera kommer att kännas fullt tillräckligt när vi pratar om sju glas av sött och mycket intensivt vin. Den ordinarie provningen finns beskriven här så man vet ungefär vad man har att förvänta sig:
  http://vintomas.wordpress.com/2013/04/1 ... ed-auzone/
  http://www.winepunk.net/files/16fe38b11 ... 5-158.html
  http://auzine.wordpress.com/2013/03/17/ ... au-dyquem/

  Huvuddelen av årgångarna kommer dock att vara utbytta, men i övrigt samma upplägg. Priset blir ca 1300 kr, vilket är ett självkostnadspris.
   

Dela sidan