Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Satt och slötittade på NRK här om dagen och snubblade över ett danskt matlagningsprogram där de besökte en dansk vingård som gjorde uteslutande röda viner och därtill med ripassometoden eller ja, torkade druvor och detta enligt vinmakaren för att få tillräcklig kraft i vinet.
Att det görs en hel del försök att få fram vita viner ganska långt norrut har ju diskuterats en del men jag kan inte minnas att röda viner uppmärksammats här i någon större utsträckning? Av förklarliga skäl kanske?
Är det någon på forumet som provat något danskt rödvin som varit värt att lägga på minnet?
Kan det finnas en framtid för Danmark som vinland?
Druvorna de använder verkar främst vara kloner som Léon Millot och Cabernet Cantor som i ärlighetens namn i säger mig så mycket.
Länk till just denna vingården här
Att det görs en hel del försök att få fram vita viner ganska långt norrut har ju diskuterats en del men jag kan inte minnas att röda viner uppmärksammats här i någon större utsträckning? Av förklarliga skäl kanske?
Är det någon på forumet som provat något danskt rödvin som varit värt att lägga på minnet?
Kan det finnas en framtid för Danmark som vinland?
Druvorna de använder verkar främst vara kloner som Léon Millot och Cabernet Cantor som i ärlighetens namn i säger mig så mycket.
Länk till just denna vingården här