Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Den lilla tråden on Saké, Sakke o Nihonshu

hooods

Medlem
De håller hur länge som helst (inom rimlighetens gränser) men mognar snabbt åt getost-hållet. Sedan finns det specialare som inte bara tål lång lagring, utan bara blir bättre. Dessa är dock försvinnande få. Alla de 'fynd' av sakke jag gjort på auktionerna här och som varit över två år gamla har jag vaskat. 100%. Föredrar getost som går att gnaga på.

Men, man gillar ju det man gillar :nagelbitare:
Låter ju inte så betryggande. Blir väl till att vänta tills det finns flaskor i från TS i butik. Brukar det framgå på etiketten när den tappats på flaska?
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Låter ju inte så betryggande. Blir väl till att vänta tills det finns flaskor i från TS i butik. Brukar det framgå på etiketten när den tappats på flaska?
Kvalitetsmedvetna producenter skriver tappningsdatum på etiketten. Vet inte hur många svenska buteljeringar som har den basala kvalitetsmedvetenheten. ...eller importörer för den delen.

Vill inte verka neggo, bara understryka att jag inte vet.

Personligen är jag en sådan som alltid har en tre-fem flaskor sakke redo för förstärkning av en grillad fisk, en oförhappandes sashimi eller lite natto som hamnat framför mig.

Men, eftersom SB är världens bästa monopol kan det ju aldrig vara som så att du som kund skall kunna lida av att de levererar skräp.

Jag menar: köp all sakke du trånar efter och returnera allt som smakar getost och säg: "oxiderat jäv*a skräp" och få pengen åter.

Skål!
 
Toppen