Diskmaskin vinglas

Diskussion i 'Övrigt' startad av Peder, 2 januari 2016.

 1. Peder

  Peder Medlem

  Under mellandags-rean så tog jag med mig mina vinglas till Elgiganten och provade mig fram till en diskmaskin som ska ha plats för mycket vinglas i mitt kök.

  Jag kom fram till Bosch var den maskin som passade mig bäst eftersom man även utlovar 5-års garanti och åtminstone 14 vinglas får jag plats med utan vidare då mina vinglas är relativt höga vilket gör att jag inte kan proppa in hur mycket som helst. Med den lilla vinglassnurran som medföljde så kan man vara lite extra säker samt att det är smidigt att det är lite lutning på glasen vilket gör att det inte blir någon vattenansamling vid foten.




  Zalto Bosch Diskmaskin 2.JPG Zalto Bosch Diskmaskin.JPG Bosch SMU67M02SK.jpg
   
  Sörplarn, Michael.S, KockJohan och 6 andra gillar detta.
 2. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Ditt inlägg kunde faktiskt inte kommit mer lägligt då jag ska sätta in ett grovkök i anslutning till min provningslokal och höll på och funderade över diskmaskin i detta nu!
  Det låter som du gjort jobbet åt mig, vad heter modellen?
  -Nu diskar jag förvisso mest de små Iso-glasen så jag hade börjat luta åt Ikeas billigaste modell då jag ju faktiskt inte kommer använda den så fruktansvärt ofta.
  Var ju lite inne på en underbänk-backdiskmaskin också vilket förstås hade varit optimalt men de är väl dyra även som begagnade, till och med för en riktigt risig och de tar ju en stund att starta upp.
  Jag drog i vart fall fram en extra trefas 16A ifall jag skulle snubbla över en.
   
 3. Peder

  Peder Medlem

  @Emanuel Jag köpte den på Elgigantens REA och som det verkar så gäller bara priset tom idag den 3 januari om inte Elgiganten förlänger rean. Maskinen heter Bosch SMU67M02SK och säljs för 4990 istället för 6990:- (rekommenderat pris är 8500 enligt Bosch). Jag pratade även en kamrat som arbetar med vitvaror och hans inköpspris är högre än vad Elgiganten säljer maskinen för så han tyckte det var ett grymt bra pris. ISO-glas lär den svälja mycket av. :)

  När det gäller diskmaskiner för backar så finns det ju tillfällen då man måste ha det, men en restaurang diskmaskin diskar på 1-5 minuter beroende på modell och jag har aldrig varit supernöjd med någon sådan maskin som jag ägt, men som sagt gör man av med 300-400 glas på en kväll och det ofta så är det lite jobbigt med en vanlig diskmaskin.


  http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/diskmaskin/SMU67M02SK/bosch-diskmaskin-smu67m02sk-vit

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2865773
   
  Last edited: 3 januari 2016
 4. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Hmmm, fasen vet om jag inte blev lite snål nu, Ikeas är drygt halva priset, förvisso tar den två "kuvert" mindre men det beror väl på att det är bestickkorg istället för en hylla högst upp...
  Jag kommer ju bara använda den 2 gånger i månaden typ så då kan man leva med att den använder lite mer vatten också...
   
 5. Peder

  Peder Medlem

  @Emanuel Kolla bara att att den undre korgen går att fälla ner delar av så att du får en plan yta. Nu kanske du bara kommer köra ISO-glas i maskinen och då kan man bara slänga in allt huller om buller, men det är positivt om man även kan diska sin lite finare vinglas i maskinen.
   
  Emanuel gillar detta.

Dela sidan