Domaine Contat-Grangé, Maranges - Côte de Beaune

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av Terroirviner, 14 oktober 2018.

 1. Terroirviner

  Terroirviner Leverantör

  Domaine Contat-Grangé, Maranges - Côte de Beaune
  Vinerna kan beställas på www.terroirviner.com (ny lansering, 11-25 oktober 2018)

  Från den sydligaste delen av Côte de Beaune kommer några av Bourgognes mest kraftfulla viner, mörka i färgen, fylliga, strama, med en påtaglig kryddig framtoning. Välkommen till distriktet Maranges och den lilla hantverksproducenten Domaine Contat-Grangé, som har arbetat ekologiskt sedan 1981 och odlar idag 6,5 ha. Terroirviner släpper 3 viner i årgången 2016, varav 2 st är 1er Cru:er. Alla har en säregen terroirpräglad karaktär. Du kan beställa vinerna flaskvis eller i en färdig blandlåda om 6 flaskor med 2 fl av varje vin.

  [​IMG]


  Maranges 2016 - 229 kr

  Från 4 smålägen på nedre delen av Maranges-sluttningen, med tung lerig jord vilket kraftfulla viner med solid ryggdrad. 47-åriga stockar. Djup, mörk färg. Mogna körsbär, intensiv kryddighet, viol, rök och mineralitet. Riktigt strama tanniner och en mustig känsla i munnen. Plöstsligt kan frukten träda fram med en vidunderlig intensitet. Vinet vinner på att lagras vidare i minst 2 år. Kan lagras i minst 10 år. Till grytor, stekar, lamm, ostar.

  Maranges 1er Cru "Le Clos des Loyères" 2016 - 275 kr

  Denna 1er Cru ligger på 270-312 meters höjd med lerig kalk ovanpå kalkmärgel. Brukar utmärka sig med sin fruktkoncentration, och 2016 är inget undantag. Mogen, "kärnig" och "kirschig" frukt som tar plats i den första nosen. I den andra nosen växer de funkiga tonerna, läder, våt jord, och på ytterligare en nivå fräscha toner av eukalyptus och mineraler. I munnen ordentligt stramt och koncentrerat. Solklart ungt, men skiktat och komplext, kommer att bli extremt spännande att följa de kommande åren. Går redan att dricka idag, men bör helst lagras vidare i minst 2 år. Kan lagras i minst 10. Servera till mustiga kötträtter, vilt, ostar.

  Maranges 1er Cru "Les Clos Roussots" 2016 - 295 kr

  Ligger precis öster om Les Loyères, på 258-313 meters höjd. Detta brukar vara gårdens fylligaste och kraftfullaste vin. Tät, mörk färg. Intensiv körsbärslikör, mörka bär, viol och en tydlig mentolkryddighet som lätt övergår i lakrits. Kan föra tankarna till Rhônedalen och druvan Syrah. Rejäl tanninstomme och koncentration. Redan mycket gott att dricka men vinner definitivt på att lagras vidare (minst 2 år). Kan lagras i minst 10-12. Servera gärna till en 7-timmars lammstek.

  Beställ vinerna på www.terroirviner.com. Blandlådan om 6 fl (med 2 fl av varje vin) kostar 1598 kr. Du kan även plocka antal flaskor helt fritt.
   

Dela sidan