Zingo
Medlem
Försökt söka men inte hittat någon relevant tråd så ursäkta om det redan finns någon diskussion någonstans...
Har en liten fundering angående druvblandningar/blends. Läser man etiketter/bolis och druvfördelning ser man ibland förhållanden där vissa druvsorter enbart är 2-3% representerade, för mig borde så låg halt bli försumbar? Vad är orsaken att man har så låg andel? Är det verkligen märkbart i den omfattningen? Skiljer druvor så mycket att man kan få ut dess karaktär eller styra vinet åt ett viss håll?
Jag har inget speciellt smaksinne eller kunskap så jag skulle kunna urskilja detta. Eller är det helt enkelt så att producenterna kastar i det som finns på "vingården" för att inte behöva ödsla något? (Tycker mig sett detta mest på viner från södra Rhone)
Har en liten fundering angående druvblandningar/blends. Läser man etiketter/bolis och druvfördelning ser man ibland förhållanden där vissa druvsorter enbart är 2-3% representerade, för mig borde så låg halt bli försumbar? Vad är orsaken att man har så låg andel? Är det verkligen märkbart i den omfattningen? Skiljer druvor så mycket att man kan få ut dess karaktär eller styra vinet åt ett viss håll?
Jag har inget speciellt smaksinne eller kunskap så jag skulle kunna urskilja detta. Eller är det helt enkelt så att producenterna kastar i det som finns på "vingården" för att inte behöva ödsla något? (Tycker mig sett detta mest på viner från södra Rhone)