En lätt introduktion!

Diskussion i 'Övrigt' startad av ChristianB, 11 februari 2014.

 1. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Hej!
  Christian heter jag och jag registrerade mig för bara någon timme sedan! Har under den gångna timmen dock roats oerhört av att läsa runt lite, främst i ämnet "Vin", och det är härligt att se hur intresserade och passionerade medlemmarna här är!

  Själv fyller jag 27 i sommar, är bosatt i Stockholm och har således tillgång till vinkällarbutiken inne vid Passagen. Jag har än så länge inte köpt särskilt mycket vin på nätet utan tar mig igenom guldkornen på SB och försöker hålla ögonen öppna efter vin som jag gillar.
  Fram till för ett par år sedan var det emellertid öl som gällde! Jag är utbildad bryggeritekniker och brygger mitt eget öl hemma. Än så länge räknar jag väl provade öl till ungefär 2000 sorter, en siffra som växer lite långsammare nu när jag ägnar mer tid åt vin, men jag går gärna ut för att dricka ett par öl med kompisarna när tillfället finns.

  Det görs ju bra vin över hela världen, men jag har som så många andra fascinerats av originaliteten i Frankrikes viner. Oavsett om de vill erkänna det eller ej så har ju resten av världen Frankrike som rättesnöre i varierande grad. Norra Rhône är jag mycket förjust i, men en C9dP slinker också ned då och då. Riktigt bra riesling kan ju å andra sidan vara så där löjligt fantastisk att man bara fnissar... Utöver Frankrike så håller jag ett öga på Nya världen, särskilt Nya Zeeland, och försöker knipa åt mig några flaskor därifrån också när möjlighet finnes!

  Kort och gott, jag ser fram emot att lära mig nya saker här och förhoppningsvis kunna bidra med något själv i framtiden! :)
   
  Skumpagne och Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Välkommen!
   
  Anders Landström gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Kul och välkommen, bra med lite ölkunskap på forumet också :)
   
 4. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Jag står så gärna till tjänst! :) I just detta ögonblick sitter jag med en Liefman Goudenband; det är ett ovanligt vinöst öl faktiskt, med tydliga toner av farinsocker, blött trä och lätt syrliga vibbar. Många som inte gillar öl men som gärna dricker vin kan nog gilla den här!
   
  Anders Landström gillar detta.
 5. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Kul! och välkommen.
   
 6. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Välkommen till detta sinnes...stämda gäng.
   
  ChristianB gillar detta.
 7. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Hur ser det ut på champagne fronten då? eller kör du mest rödtjut?
   
 8. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Jag är klart intresserad av champagne, men jag försöker välja med omsorg på grund av att ekonomin inte riktigt räcker till. Någon samlare är jag väl inte men senaste köpet var en Cuvée S:t Vincent BdB Grand Cru-96, till nyår blev det Winston Churchill... Jag fick chansen att prova en rad bra årgångs- och prestigechampagner för ett tag sedan också:
  - Delamotte BdB 2002.
  - Henri Giraud Fût de Chêne GC.
  - Pol Roger BdB 2002.
  - Philipponnat Grand Blanc 2005.
  - Salon 1997.
  - Henri Giraud Argonne 2002.
  - Pol Roger Churchill 2000.
  - Clos des Goisses 2000.

  Men som sagt, jag dricker hemskt gärna champagne men när jag väl nu börjat köpa för att lägga undan är det mest rött. :)
   
  StefanAkiko och Anders Landström gillar detta.
 9. hampus86

  hampus86 Medlem

  Välkommen hit! Känner igen dig...polare med Lagge och Nille möjligtvis?
   
  Last edited: 13 februari 2014
 10. ChristianB

  ChristianB Medlem

  Yes, det stämmer bra!
   

Dela sidan