Von Galtén
Medlem
Jag har en lite brokig bakgrund inom vinprovande/vinsamlande. Började egentligen från scratch runt år 2000 med att lägga ner lite enklare Chianti och Bordeaux. Sen fick jag en rätt bra lön och började få smak för bättre grejer. Runt 2008 (?) så blev det väldigt trendigt med vinbloggar så jag startade såklart min egen blogg (mmm-vin) utan att kunna speciellt mycket.
Via bloggen träffade jag ett rätt galet gäng från Malmö och Köpenhamn och vinsamlandet togs till helt nya nivåer. Priserna då var inte värre än att man kunde spontanköpa en Lafite eller Domaine Leroy om man fick feeling. De provningarna vi hade hade inte gått att lösa idag.
När min källare stod på topp kunde man knappt komma in för alla lådor. Sen brast allt. Vinprovningsgruppen splittrades. En blev inlagd för alkoholism, en bara försvann och jag hamnade i skilsmässa. I samma veva och nästan på veckan när upphörde allt vinbloggande i Sverige. Väldigt underligt.
För att lösa ut min exhustru så blev jag tvungen att skicka mer eller mindre allt i källaren på auktion. Sen har det varit lite enklare viner till ungarnas sushi och i riktigt fattiga perioder kan jag erkänna att jag drack bag-in-box. Några få tillfällen per år lyfte jag upp rester från min källare och provade med min far (som har en helt brutal Leoville-Las-Cases samling)
Nu har allt löst sej med barn och ekonomi och jag vill ha en bra och produktiv källare. Livskvalitet att ha möjligheten att hämta upp ett lagrat bra vin om man lagar något gott
Via bloggen träffade jag ett rätt galet gäng från Malmö och Köpenhamn och vinsamlandet togs till helt nya nivåer. Priserna då var inte värre än att man kunde spontanköpa en Lafite eller Domaine Leroy om man fick feeling. De provningarna vi hade hade inte gått att lösa idag.
När min källare stod på topp kunde man knappt komma in för alla lådor. Sen brast allt. Vinprovningsgruppen splittrades. En blev inlagd för alkoholism, en bara försvann och jag hamnade i skilsmässa. I samma veva och nästan på veckan när upphörde allt vinbloggande i Sverige. Väldigt underligt.
För att lösa ut min exhustru så blev jag tvungen att skicka mer eller mindre allt i källaren på auktion. Sen har det varit lite enklare viner till ungarnas sushi och i riktigt fattiga perioder kan jag erkänna att jag drack bag-in-box. Några få tillfällen per år lyfte jag upp rester från min källare och provade med min far (som har en helt brutal Leoville-Las-Cases samling)
Nu har allt löst sej med barn och ekonomi och jag vill ha en bra och produktiv källare. Livskvalitet att ha möjligheten att hämta upp ett lagrat bra vin om man lagar något gott