Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Helen

Medlem
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Härlig länk, kvällen är nu räddad med massor av läsning.
 

SUPRA

Bäst
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

WOW! Supertack för tipset.

"En stol, två pinnar och tre stjärnor - det är allt jag kräver!"
 

SUPRA

Bäst
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Jag noterar att finanskrisen, aka Credit Crunch, är ett återkommande tema.
Verkar tufft i finmatsbranschen.
Och kritiken till Michelin som delar ut stjärnor på fel sätt...

Han nämner sällan vad han dricker till maten. Lite intressant.

"Hellre gäster i matsalen än en Stjärna i Guide Michelin."

Här är en till: www.chuckeats.com
 

SUPRA

Bäst
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Ni får ursäkta mig för alla inlägg men jag tycker rätt mycket är väldigt avslöjande.

Jag har inte ätit på speciellt många stjärnkrogar, är glad om jag klarar av några stjärnor om året, men kan ändå känna att jag skulle kunna känna samma besvikelse.

RAMSAY AT THE LONDON**

"Eventuellt återkommer jag med recension av maten, men antagligen inte. Orkar inte. Vill inte. Kan inte. "Mr Ramsay är här en gång i månaden", förklarar vår sömnige captain. "Men han är aldrig i köket, han är överallt, men inte i köket". Synd, kan jag tycka. Riktigt synd. I synnerhet för oss som betalar nästan 400 dollar för en middag vars höjdpunkt är en ganska ordinär tarte tatin med vaniljglass. "

http://100michelinstars1year.blogspot.c ... chive.html
 

SUPRA

Bäst
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Skön sågning av Michelin i senaste LG, även om den inte var så välskriven.
 

Elvis

Medlem
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

SUPRA skrev:
Skön sågning av Michelin i senaste LG, även om den inte var så välskriven.

Otroligt vilken dålig artikel det var! Sedan blev det riktigt komiskt att LG på sidorna efter har ett eget reportage om gourmetmat i Berlin och helt missar att nämna Fischers Fritz. Vilket självmål! ;D

Det räckte för mig att slänga ut en fråga här på finewines och jag blev direkt tipsad om Fritz, men LG hänger uppenbarligen inte riktigt med.
 

CH

Medlem
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Läste om Michelin i LG igår först och jag kan hålla med om att den var fruktansvärt dåligt skriven.
 

SUPRA

Bäst
SV: Ett år av matnörderi- tips om kul blogg

Framtiden bli intressant!

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\10\10\356250&sectionid=undefined

Plats 1-10
1. Mugaritz**, San Sebastian 95,0 (38,0 på mat)
2. Plaza Athénée***, Paris 94,5 (38,0 på mat)
3. Mathias Dahlgren**, Stockholm 94,0 (38,0 på mat)
4. The Fat Duck***, Bray/London 93,0 (38,5 på mat)
5. Noma**, Köpenhamn 92,5 (37,5 på mat)
6. Per Se***, New York 92,5 (37,5 på mat)
7. Le Meurice***, Paris 91,5 (35,5 på mat)
8. Les Créations de Narisawa*, Tokyo 90,5 (36,5 på mat)
9. Arzak***, San Sebastian 90,0 (37,0 på mat)
10. Le Bernardin***, New York 90,0 (36,6 på mat)
11. Carme Ruscalleda***, 89,0 (36,0 på mat)
12. L'Osier***, Tokyo 88,5 (36,0 på mat)
13. Guy Savoy***, Paris 88,0 (36,5 på mat)
14. Jean Georges***, New York 87,5 (36,0 på mat)
15. Herman*, Köpenhamn 87,5 (36,0 på mat)
16. Akelare***, San Sebastian 87,5 (36,0 på mat)
17. Geranium*, Köpenhamn 87,5 (35,5 på mat)
18. Pied a Terre**, London 87,5 (35,5 på mat)
19. Marcus Waering**, London 87,5 (35,0 på mat)
20. Abac**, Barcelona 87,0 (36,0 på mat)
21. Sölleröd Kro*, Holte 87,0 (35,0 på mat)
22. Lux*, Stockholm 86,5 (35,0 på mat)
23. Esperanto*, Stockholm 86,5 (34,5 på mat)

24. WD50*, New York 86,5 (34,5 på mat)
25. Paustian*, Köpenhamn 86,5 (34,0 på mat)
26. El Celler de Can Roca**, Girona 86,0 (35,0 på mat)
27. Mizutani***, Tokyo 86,0 (34,0 på mat)
28. Can Fabes***, Sant Celoni 85,5 (34,0 på mat)
29. Operakällaren*, Stockholm 85,5 (33,5 på mat)
30. Maniaró*, Barcelona 84,5 (33,5 på mat)
 
Toppen