EU-politiker som vill avskaffa det svenska alkoholmonopolet

Diskussion i 'Övrigt' startad av Anders Landström, 21 maj 2014.

 1. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jag hittar inga SD:are i IOGT-NTO:s sammanställning av svar på deras frågor, som är det lättaste sättet att se vad enskilda kandidater tycker i alkoholfrågor. Det skulle kunna bero på att de inte velat svara, men troligare är att IOGT-NTO (som enligt sina stadgar är "partipolitiskt obundet") inte har frågat dem, eftersom de centralt har beslutat sig för att inte bjuda in SD till sina aktiviteter med diverse motiv.
  Tror dock inte att denna åsikt är särskilt vanlig eftersom SD officiellt vill ha kvar monopolet: "Vi önskar bevara Systembolagets alkoholmonopol men välkomnar gårdsförsäljning av alkohol". De kör ju med rätt hård partipiska, så utrymmet för avvikande åsikter från partilinjen är nog rätt litet.
  Vill man kombinera åsikten att gå ur EU med att avskaffa statliga monopol, får man nog snarast leta bland libertarianska småpartier (utan minsta lilla chans att komma upp till 4% i dagens val), sådana som snarast vill gå ur EU för att de anser att EU är ett socialistiskt vänsterprojekt.
   
 2. KimHartman

  KimHartman Medlem

  Tack för svaret! "det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att få träffa IOGT-NTO" fick mig att skratta lite.

  Undrar vilka som är mest impopulära här på forumet, IOGT-NTO eller SD..
   
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Att diskutera grader i helvetet är ofta meningslöst...
   
  Magnus L gillar detta.
 4. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Det finns nog fler SD-sympatisörer än IOGT-NTO-sympatisörer som skriver inlägg på finewines.se, eftersom de 8-10% SD:arna i väljarkåren säkert finns representerade även här. Skriver man här men är IOGT-NTO:are lider man ju av allvarlig personlighetsklyvning eller är ett nättroll. Däremot kan jag tänka mig att det finns enstaka "yrkes-IOGT-NTO:are" som passivt läser det som skrivs här, eftersom det är Sveriges enda aktiva vinforum.
   
  hampus86 och Peder gillar detta.
 5. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Högt i tak på finewines.se men låt oss hålla oss till bra tonläge. Allmänpolitisk diskussioner körs bäst i medlemssektionen.
   

Dela sidan