Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Fine Wines på systembolaget.

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
And thus the decline, som vi alla har sett under en längre tid, rears it's ugly arse to the public. Är det ett tecken på att Systembolaget köper i för mycket, att de köper in fel, att de prissätter fel, att de inte har läst marknaden, att folk är trötta att vänta en halv evighet på att få tag på viner i Sverige när de kan handla dem ute i Europa? Det känns som att systembolaget mer och mer alienerar de konsumenter som föredrar att dricka någonting dugligt och helt enkelt fokuserar på den breda massan. För det är väl så att det som är statistiskt oviktigt i försäljningen bör väl inte påverka hur utbudet sätts samman för den breda massan? Det vore ju bara korkat...


Osålda bordeauxer ger rekordlitet fine wine-sortiment 2011-10-27
Aldrig har Systembolaget släppt så få fine wines under en höst som i år. Sedan toppnoteringen med cirka 2 050 olika viner 2009 har siffran sjunkit markant och i år når den sin lägsta notering någonsin.
8804_1.jpg
Inför jul och nyår 2009 gjorde Systembolaget sitt största enskilda släpp av fine wines någonsin. Mer än 200 artiklar nådde konsumenterna och däribland bordeauxviner från den hyllade årgången 2005.
Samtidigt slog den ekonomiska krisen ut i full blom och inför 2010 stod det klart att Systembolaget skulle minska sin lansering av fina viner. Vid det här laget var bordeauxvinerna från 2006 och 2007 redan inköpta. Först och främst var det därför vin från övriga vinvärlden som prioriterades bort.
– Problemet tror jag uppstod när prissättningen av bordeauxvinerna från 2006 och 2007 lades på samma nivå som toppårgången 2005. Då såg sig konsumenten om efter annat vin eller prövade ny köpkanaler, säger Jörgen Lindström, inköpschef på Vinovativa, till WOW News.
– Jag tror att anledningen är att intresset för Bordeaux har svalnat i Sverige.
Jörgen Lindström förklarar att i andra delar i av Europa anpassas prisbilden efter intresset.
– Mellanårgångar som 2006 och 2007 prissätts annorlunda och säljs. I Sverige har flaskorna blivit liggande till dess att Systembolaget i år valde att rea ut 2006:eek:rna.
År 2010 släppte Systembolaget runt 1 800 fine-wine-artiklar vilket var samma nivå som före 2009. I år ser samma siffra ut att hamna på en hittills lägsta nivån med 1 200 flaskor, 800 färre än toppnoteringen. Samtidigt är bordeauxsläppet konstant.
– Det innebär så klart att det släpps betydligt färre bra viner från exempelvis Australien, Nya Zeeland, Kalifornien, Italien och Spanien. Systembolaget tvingar därmed sin konsumenter att köpa viner de kanske inte vill ha eller att söka sig efter andra inköpskanaler, menar Jörgen Lindström, som ställer sig mycket frågande till de sjunkande siffrorna.
– Jag hoppas verkligen att de gör en upprensning nu och att vi i framtiden kommer att se ett helt annat fine-wine sortiment.
Under november månad kommer bordeauxvinerna från 2008 att lanseras. För första gången är lanseringen uppdelat i tre delar där de mest exklusiva vinerna släpps via webblanseringen (se separat artikel).
Fotnot: Som Fine Wines räknas viner med ett högre pris och en internationell efterfrågan.

Min highligt ovan. När man fortsätter att hävda att Fine Wines är viner med ett högre pris så fortsätter man automatiskt att skrämma människor. När fan ska termern "högre pris" konsumentprisindexeras också? Det förefaller att den har stått fast på tvåhundra spänn de senaste tjugo åren...

Saxat från WOW News.
 

SUPRA

Bäst
SV: Fine Wines på systembolaget.

"Som Fine Wines räknas viner med ett högre pris och en internationell efterfrågan."
Läs ovanstående mening och räkna ut vad motsatsen blir. = billigt, massproducerat utan efterfrågan.

Iofs inget konstigt för Sverige, vi verkar ofta vara bra på att ta in det andra massprdocerar men ingen annan vill ha.
 
Toppen