Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Finewines medlemmar i fokus

Bror

Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin
Vem är jag ?
Jag är en en vanlig man med sambo och en sjuårig dotter. Uppvuxen i Vasastan och efter ett tioårigt mellanstopp i Gamla Stan bor jag nu på Södermalm. Hammarbyare, fotointresserad med intresse för golf och bilar (mest att köra). Mitt vinintresse har gått i vågor men började lite ovanligt.. Min farbror hade en stor samling som jag sedemera fick köpa. Den bestod av ca 6-700 flaskor av mest mogna bdx och bg, samt en del amerikaner mm. I detta skede gillade jag i sanningens namn inte vin något vidare. Samlingen väckte dock intresset och smaken för vin. Jag fick lära mig att det kunde finnas skillnader på vin och vin. Denna samling är idag uppdrucken vilket kanske förklarar mitt ointresse för mogna bdx:er? Kanske helt enkelt trött på det dammiga(?) Efter detta äventyr gick intresset i dvala ett antal år, men har nu vaknat igen.

Vad sysslar jag med till vardags ?
Jag har varit egenföretagare i hela mitt yrkesverksamma liv, med undantag för ett par år. Redovisning är det jag arbetat med. För ett drygt år sedan fick jag dock nog och reste mig från stolen, lämnade byrån till mina anställda och har sedan dess skött redovisningen (!) åt några förskolor jag är delägare i. Jag är dock fortfarande på väg bort från redovisningen ...;)
Vilka är mina vinpreferenser?
Jag vet faktiskt inte. Jag är på upptäcksfärd och har druckit god bg, men också ganska äcklig sådan. Jag har dock inte hittat tillbaka till bdx, om jag nu någonsin varit där. Jag har hittat goda viner från nya världen men också sjukt alkoholstarka monster. Jag har gått med i dena grupp för att få hjälp med just detta...;) Idag öppnas en 2005 Fourcas. Får lufta ett par timmar och påbörjas lagom till kvällens CL.
(Champions League för den ointresserade)
 

Karl

Medlem
Hej.
Låt mig först tacka för ett bra forum.
38 år just nu, och jag har varit vinintresserad sedan 06-07 men fick inte utrymme för större inköp och lagring förren jag köpte villa under 2009. Därefter har det gått i en rasande takt och jag har byggt en isolerad vinkällare i källaren. Där uppstår det också ett problem som fler av er verkar lida av här på forumet. Har man för mycket plats i vinkällaren köps det också väldigt mycket vin. Hade jag haft köpstopp hade det nog inträffat för länge sedan. Jag funderar ibland över hur jag ska kunna hinna dricka upp allt vin. Men jag köper mest viner som mår bra av att få ligga i många år. Så det löser nog sig till slut.
Jag arbetar inom finans och bor i Malmö. Jag har inte så många andra vinintresserade kompisar här i stan så är det någon som vill höra av sig går det bra. Det skulle vara kul att kunna dela på en låda vid inköp ibland och naturligtvis dricka och prata vin med andra nördar.

Om jag måste säga en favoritdruva så måste det nog vara nebbiolo av de röda. Barolo är favoritområdet. Med kombinationen av kraft, elegans och fantastiska dofter finns det få andra områden som slår barolovinerna. Det skall vara bottilagrade.
Sangiovese kan också vara underbar. Samma sak här, bottilagrade ska det vara. I chianti finns det ett fåtal som gör riktigt bra chianti men när man stöter på dom så är de underbara till pasta rätter. Här är överekning tyvärr normen numera.

Annars i källaren finns det väldigt mycket Brunello, mycket C9dP, en del Bordeaux, norra Rhone plus en del annat smått och gott.
Vad gäller vita viner så är jag enkelspårig, tysk riesling. Favoritområdet är Nahe.
Champagne har jag inte mycket av, och kan nog känna att jag inte saknar det. Man tar fram en flaska vid "festliga tillfällen" bara för att det är "lyxigt" kanske, men kommer på mig nästan varje gång att det hade varit godare med en stilla riesling.

Ha det bra alla där ute!
Mvh
Karl
 

Daniel B

IT- & dryckesnörd
Tekniskt ansvarig
Efter inrådan från @Matlen skriver jag nu mitt introduktionsinlägg här!

Är 25 år gammal Stockholmare, nyutexaminerad från KTH och arbetar nu som systemutvecklare på ett IT-företag. Jag knackar även kod på fritiden då jag har ett brinnande intresse för IT och teknik. På fritiden gillar jag träning och friluftsliv, där klättring har varit en stor del av mitt fritidsliv under en lång period. Jag har även nyligen börjat paddla kajak, vilket är något jag lär syssla mycket med som motion och nöje i framtiden!

Jag är bror till @ChristianB, och började likt honom med ett stort intresse för öl, vilket är något som fortfarande ligger mig väldigt nära. Uppvuxen i en familj där vin från början inte intogs på något särskilt vis, utom med kravet att det skulle vara gott. Detta växte sedan till en betydligt mer kräsen inställning till vin när man började inse att det faktiskt var skillnad på vin och vin och att man ofta fick just vad man betalade för. Detta har lett till en inställning till vin som något som ska vara gott, annars kan det vara.

Personligen tycker jag mycket om torra riesling eller fylliga och mustiga röda från Rhone-dalen. Jag har även på senare tid fått upp ögonen mer för champagne, och lär nog i fortsättningen försöka införskaffa och dricka mer av denna ädla dryck.

I övrigt tycker jag om att prova så mycket vin som möjligt! =)
 

Siripim

Medlem
Blev medlem för några veckor sedan men fönstermålning och 3-månaders baby har tagit mycket av min tid. En 4-åring har också bidragit.

35 år. Litt.vetare. Arbetar på bokförlag. Lyssnar mest och helst på soul. Det här är nog bland det bästa som har gjorts:

Är filmintresserad. Har samlat på jackor men nu är det »en in en ut« som gäller. Inte mitt initiativ.

Dricker gärna Nero d'Avola, Pinot Noir fr Bourgogne, kanske något fr Dario Princic, fast ännu hellre det där som man inte hade druckit tidigare. Det blev f.ö. en sån här i helgen. StefanAkiko kanske kan dechiffrera men en Yamahai.
bild.JPG
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Det blev f.ö. en sån här i helgen. StefanAkiko kanske kan dechiffrera men en Yamahai.Visa bifogad bild 1356
Den kostar ca 170 kr på Supermarket i Yapan, och jag har druckit den vid ett flertal tillfällen. Minns den som väldigt god, men lite mer åt det oljiga hållet än jag normalt föredrar. Mer jordig än floral. Och jag minns hur jag första gången blev väldigt bakis. Saké har en tendens att inducera överjeffliga baksmällor... Den glada munken. Inte en Junmai-Dai-Ginjo, men väl kvalitetsgraden just under.
Hur får man tag i denna i Sverige? Eller var fick du tag i den?
Hoppas den gav dig höga grader av njutning!
 

Siripim

Medlem
Absolut mer jord/svamp/skog. Jag gillade otroligt mycket. Skulle gärna ha ett gäng hemma. Det var min bror som köpte när han var i Tokyo. Lustigt att nu nämner dagen efter för det var värre än vad det borde ha varit. Finns det en saké-tråd på forumet?
 

thunberg

Flaskfantast
Administratör
På allmän begäran av @Matlen
VEM?
40-årig gift tvåbarnspappa bosatt i Huddinge söder om Stockholm.
VAD?
Mjukvaruspecialist inom dokumenthantering. Utgångspunkt Stockholm men har hela Sverige som 3:rd-line supportområde.
VARFÖR?
Varför inte? Det är onekligen jäkligt gott med vin. Uppväxt i en familj som dricker vin, började min "karriär" på 80-talet med alkoholfria röda från systemet. Vad jag minns var jag den enda 9-åringen som gillade vinsmaken, alla kompisar spottade (redan då). Mellan 20-35 års ålder var det mest inköp för stunden, även om jag lite försiktigt försökte närma mig "vinvärlden". Första inköpen för lagring skedde nog så sent som 2006 och det har inte blivit några större mängder genom åren. Började besöka CT, läsa böcker mm för att lära mig. I slutet av 2012 beslutade jag mig för att lära mig "allt" om vin, gick med i Munskänkarna, gick på några provningar, tog 1-betyg.
VARTHÄN?
Vart är vi på väg? På 10 poäng, ingen aning. Möjligtvis kan jag klura ut det på 4 poäng.
VISITER?
Ännu inga vingårdsbesök gjorda men det finns några på planeringsstadiet.
VINODLING?
3 rankor på tomten, 2 planterades för 3 år sedan, 1 (merlot) fick jag av min fru i födelsedagspresent förra våren. Den står i en stor kruka i söderläge och gav frukt förra året. Överlevde vintern inbäddad i väv i en friggebod. Många nya klasar på gång. Kanske dags att hugga ner eken och börja binda tunnor?
VEDERMÖDOR?
Jodå, en del. Främst är det min allergi som ställer till det. På våren är det oftast mer eller mindre täppt och snorigt med felkalibrerade luktreceptorer.
VARSÅGODA!
 

Michael.S

Medlem
Hej,Michael heter jag. Ny på forumet sedan två dagar tillbaks. Har "smygläst" trådar och inlägg i runt ett halvår.

Vem är jag: 24år gammal. Yngst hittills? Bor i Borås. Har flickvän sedan ett par år tillbaks. Har fram tills nästa Måndag bott isär,men nu har vi köpt en lägenhet tillsammans :D
Jag jobbar som arbetsledare på ett mindre byggföretag i Borås. Tycker om att jobba med praktiska saker, så att man ser att det blir någonting av det man gör. Har som dröm att bygga en egen vinkällare, men eftersom jag bott i bostadsrätt sen jag flyttade hemifrån har jag fått nöja mig med att renovera min förra lägenhet. Och då favoritrummet i den, köket :)
Nu har jag och tjejen införskaffat en ny lägenhet och det betyder ett nytt kök att göra i ordning ;)
När jag inte jobbar tycker jag om att vara ute i naturen. Springa,vandra eller bara "vara" Men för att väga upp det så tycker jag om att vara ute bland folk. I "vimlet" så att säga:p. Vilket på senare år övergått i restaurangbesök eller och middagar.

Mitt vinintresse
: Började när jag fick en så kallad "upplevelsepresent" i julklapp för omkring två år sedan. Vilket då var en vinprovning. Sen dess har jag läst, kollat på dokumentärer och såklart druckit det mesta jag kommit över. Vinet kom in i mitt liv i helt rätt period. Efter ett par år av alldeles för mycket jobb som slutade i tråkigheter så behövde jag en ny hobby. Dvs något att göra på fritiden. Och om man ska ha en hobby man aldrig tröttnar på, eller aldrig vet allt om. Vad passar då bättre än vin och allt som hör till.:cool:

Vad jag tycker om att dricka: Är nog det mesta. Utan möjligtvis naturvin. Vilket jag provade för förstagången på R-vinbar i Köpenhamn för ett par veckor sedan. Och det föll mig inte i smakeno_O.
Jag tycker dricker mest viner från gamla världen. Tycker mycket om Rhone när jag dricker rött och Chablis vid vita dagar ;)

Varför jag är medlem:
Har svårt att som ny i mitt vinintresse att hitta nya gårdar och producenter. Svårt att hitta nya pavor att dricka. Nån som har tips på hur man ska gå tillväga? Hittills går jag mest på rekommendationer härifrån, från vinbloggar,skribenter osv. Hade gärna tagit emot tips på böcker och dylikt. Och alla andra sorters tips.

Tack för mig. Ser framemot att vara en del av Finewines. :D
 

Laserapa

Medlem
Första posten på forumet, vad passar då bättre än att det blir en liten kort presentation.

Vem är jag: Jag är 27 år gammal och bosatt strax utanför Värnamo, Småland. Här bor jag tillsammans med min sambo och vår hund. Till vardags jobbar jag som grafiker inom wellpappsindustrin.

Mitt vinintresse
: Allt började med en grillkväll hemma hos svärföräldrarna för runt 5 år sedan. Innan den här kvällen hade jag inget intresse för vin överhuvudtaget. Det som konsumerades var mestadels öl, industrilager av varierande sort. Hur som helst så korkade svärfar upp en flaska Campolieti Ripasso och jag var såld. Jag tror att kombinationen av gott sällskap, god mat&dryck och en allmän "Fan, vad livet är underbart"-känsla fick min vinpollett att trilla ner:). Kort där efter så hände det väldigt mycket, en kombination av god ekonomi och ungdomlig entusiasm ledde till att jag blev väl påläst och "nere i smeten" redan efter 1 år. Jag sög åt mig allt och provade massor med vin. Jag kom i kontakt med Munskänkarna och valdes så småningom in i styrelsen som Ungdomsansvarig. Jag anordnade Ungdomsprovningar och vanliga provningar med varierande tema tillsammans med andra ur styrelsen. För två år sedan svalnade mitt vin intresse rejält, det var som att vrida på en knapp. Jag distanserade mig från allt som hade med vin att göra och jag slutade så småningom även i Munskänkarna. När jag ser tillbaka på vad som kan ha gjort att jag tappade intresset helt så känns det som om det helt enkelt blev för mycket vin i allmänhet(om man nu kan få för mycket av vin,tydligen ;) ). En annan bidragande orsak är att det är bara jag inom min bekantskap som är intresserad av vin. Min sambo har migrän, så att sitta dricka ett glas rött och diskutera vinet tillsammans med henne har aldrig gått. Har man då källaren full med fina viner som man väldigt gärna vill prova och dela upplevelsen med någon annan, ja då var det svårt. Det gick ju alltid att lura i någon av mina vänner ett vin i 500-600kr klassen och få som svar; "Hmmm, jo men det var väl ganska gott" och sen var det inte så mycket mer med det. Det tröttnade man på ganska så fort. I samma veva som mitt intresse för vin svalnade så upptäckte jag hur fantastiskt öl kan vara. Så de två senaste åren har jag varit en riktig öl-nörd. Jag brygger hemma och har periodvis haft seriösa planer på ett mikrobryggeri. Jag kan dock med glädje berätta att intresset för vin är tillbaka och här sitter jag idag. Jag kan väl också tillägga att jag är/blev ganska trött på de "äldre lärda" trångsynta herrarna och damerna. Det är ganska ofta jag har fått uppleva att viner som är riktigt bra, får dåliga betyg och klankas ner på enbart för att de inte kommer från rätt plats. Jag bryr mig inte om Pinot Noir'en vi nyss provat kommer från Bourgogne eller Oregon. Skillnader finns, självklart, men att baktala ett vin enbart för att det kommer från fel plats, nej det klarar jag inte av. Därför gillar jag att prova blind! ;)

Vad jag tycker om att dricka: Jag dricker allt. Jag är väldigt öppen. Jag sätter alltid vinet i fokus. Oavsett om jag sitter själv hemma och dricker eller när jag skulle hålla i en provning så las det mesta av krutet/budgeten på vinet/vinerna istället för maten(Kan säga att alla delar inte den uppfattningen). Jag dricker gärna champagne, torr riesling som har några år på nacken, Jag gillar att dricka käftsmällar från Barolo och Toscana. Mycket från CDP, även amarone av bättre kvalitè ex. från Bussola. Även svag för Zinfandel från USA och Shiraz från Australien. I allmänhet tycker jag att Bordeaux och Bourgogne är överskattat kontra priset. Hmm, jag dricker kort och gott det mesta.:D
 

Magnus L

urydhtfilgukj
Första posten på forumet, vad passar då bättre än att det blir en liten kort presentation.

Vem är jag: Jag är 27 år gammal och bosatt strax utanför Värnamo, Småland. Här bor jag tillsammans med min sambo och vår hund. Till vardags jobbar jag som grafiker inom wellpappsindustrin.

Mitt vinintresse
: Allt började med en grillkväll hemma hos svärföräldrarna för runt 5 år sedan. Innan den här kvällen hade jag inget intresse för vin överhuvudtaget. Det som konsumerades var mestadels öl, industrilager av varierande sort. Hur som helst så korkade svärfar upp en flaska Campolieti Ripasso och jag var såld. Jag tror att kombinationen av gott sällskap, god mat&dryck och en allmän "Fan, vad livet är underbart"-känsla fick min vinpollett att trilla ner:). Kort där efter så hände det väldigt mycket, en kombination av god ekonomi och ungdomlig entusiasm ledde till att jag blev väl påläst och "nere i smeten" redan efter 1 år. Jag sög åt mig allt och provade massor med vin. Jag kom i kontakt med Munskänkarna och valdes så småningom in i styrelsen som Ungdomsansvarig. Jag anordnade Ungdomsprovningar och vanliga provningar med varierande tema tillsammans med andra ur styrelsen. För två år sedan svalnade mitt vin intresse rejält, det var som att vrida på en knapp. Jag distanserade mig från allt som hade med vin att göra och jag slutade så småningom även i Munskänkarna. När jag ser tillbaka på vad som kan ha gjort att jag tappade intresset helt så känns det som om det helt enkelt blev för mycket vin i allmänhet(om man nu kan få för mycket av vin,tydligen ;) ). En annan bidragande orsak är att det är bara jag inom min bekantskap som är intresserad av vin. Min sambo har migrän, så att sitta dricka ett glas rött och diskutera vinet tillsammans med henne har aldrig gått. Har man då källaren full med fina viner som man väldigt gärna vill prova och dela upplevelsen med någon annan, ja då var det svårt. Det gick ju alltid att lura i någon av mina vänner ett vin i 500-600kr klassen och få som svar; "Hmmm, jo men det var väl ganska gott" och sen var det inte så mycket mer med det. Det tröttnade man på ganska så fort. I samma veva som mitt intresse för vin svalnade så upptäckte jag hur fantastiskt öl kan vara. Så de två senaste åren har jag varit en riktig öl-nörd. Jag brygger hemma och har periodvis haft seriösa planer på ett mikrobryggeri. Jag kan dock med glädje berätta att intresset för vin är tillbaka och här sitter jag idag. Jag kan väl också tillägga att jag är/blev ganska trött på de "äldre lärda" trångsynta herrarna och damerna. Det är ganska ofta jag har fått uppleva att viner som är riktigt bra, får dåliga betyg och klankas ner på enbart för att de inte kommer från rätt plats. Jag bryr mig inte om Pinot Noir'en vi nyss provat kommer från Bourgogne eller Oregon. Skillnader finns, självklart, men att baktala ett vin enbart för att det kommer från fel plats, nej det klarar jag inte av. Därför gillar jag att prova blind! ;)

Vad jag tycker om att dricka: Jag dricker allt. Jag är väldigt öppen. Jag sätter alltid vinet i fokus. Oavsett om jag sitter själv hemma och dricker eller när jag skulle hålla i en provning så las det mesta av krutet/budgeten på vinet/vinerna istället för maten(Kan säga att alla delar inte den uppfattningen). Jag dricker gärna champagne, torr riesling som har några år på nacken, Jag gillar att dricka käftsmällar från Barolo och Toscana. Mycket från CDP, även amarone av bättre kvalitè ex. från Bussola. Även svag för Zinfandel från USA och Shiraz från Australien. I allmänhet tycker jag att Bordeaux och Bourgogne är överskattat kontra priset. Hmm, jag dricker kort och gott det mesta.:D
Bästa användarnamnet! :)

Välkommen!
 

thunberg

Flaskfantast
Administratör
En annan bidragande orsak är att det är bara jag inom min bekantskap som är intresserad av vin.
Japp, sitter (nästan) i samma sits. Frugan dricker gärna vin men i övrigt är det lätträknat med "vinnördar" i bekantskapskretsen att diskutera vin med.
 

Michael.S

Medlem
Första posten på forumet, vad passar då bättre än att det blir en liten kort presentation.

Vem är jag: Jag är 27 år gammal och bosatt strax utanför Värnamo, Småland. Här bor jag tillsammans med min sambo och vår hund. Till vardags jobbar jag som grafiker inom wellpappsindustrin.

r

Kul med fler yngre vinnördar :D
 

Skumpagne

Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa
Ska till Hindås utanför göteborg från och med nästa vecka, ingen göteborgare som är sugen på champagne?
 

Larseman

Medlem
Japp, sitter (nästan) i samma sits. Frugan dricker gärna vin men i övrigt är det lätträknat med "vinnördar" i bekantskapskretsen att diskutera vin med.
Samma problem här! Är du och frun möjligen intresserade av lite grupparbete (för att använda @StefanAkiko :s nomenklatur) i Älta vid tillfälle. Kanske finns fler Stockholmare söder om söder också som vill ansluta...
 

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Samma problem här! Är du och frun möjligen intresserade av lite grupparbete (för att använda @StefanAkiko :s nomenklatur) i Älta vid tillfälle. Kanske finns fler Stockholmare söder om söder också som vill ansluta...
Inte helt omöjligt. Min fru är iofs inte speciellt intresserad av att analysera, mer att kort och bestämt säga sin åsikt i om det är drickbart eller inte :D
Men om vi kan samla ihop ett gäng för ett förutsättningslöst "grupparbete" så är jag med.
 

Bror

Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin
Samma problem här! Är du och frun möjligen intresserade av lite grupparbete (för att använda @StefanAkiko :s nomenklatur) i Älta vid tillfälle. Kanske finns fler Stockholmare söder om söder också som vill ansluta...
En annan kis bor ju på söööder, och tycker det vore roligt
 

Liselott

Medlem
Lika bra att presentera sig med en gång;

Jag är en tjej som väl också har passerat bäst-före-datum egentligen och jobbar som egen företagare med redovisning.

Började samla ihop en vinkällare för ca 20 år sedan, det var många Danmarksbesök på den tiden eftersom en bekant till oss i Roskilde importerade vin. Det har också blivit resor lite här och var; Bourgogne, Piemonte, flera tyska distrikt, Bordeaux (östra stranden) med mera.
Min stora vinkärlek är röd Bourgogne, men tyvärr har priserna gått upp lite mer än plånboken tål. Några gamla godingar finns dock kvar i källaren.....
För några år sedan bestämde vi oss för att dricka champagne en gång i veckan och sedan dess har det blivit några sådana också (det var ett nyårslöfte och det har hållts, i det stora hela).
Annars gillar jag många typer av välgjorda ursprungstypiska viner; Barolo, högklassig riesling, tysk weissburgunder från t ex Rebholz, viner från Ribera del Duero & Priorat tex, Etnaviner är en ny favorit från flera producenter.
Vad gäller "naturviner" så gillar jag en del, och en del inte. Har svårare för de vita, generellt.
Jag har några hatobjekt inom vinets värld också;
1. Starka söta rödviner som överbefolkar nästan alla Systemet-butiker.
2. Sydafrikanska rödviner, som när man minst anar det har en äcklig ton av ask-kopp.
och just det ja, kändisviner. Fast lite starstruck är även jag, som när jag träffade Angelo Gaja.
För övrigt slukar jag i perioder mycket artiklar och litteratur om det mesta i vinväg.

På fritiden är jag hängiven Star Trek-fantast, hästtjej (vi har tre hästar i familjen; tre för mycket som man säger ibland när saker och ting krånglar), gammal långloppslöpare och fjällvandrare, och hårdrocksdiggare.

Har läst forumet ett tag, men kände att det kanske var dags att ge sig in i diskussionerna lite.
 

Rexel

Medlem
Kände att det var dags att presentera sig innan matlen börja trycka på:)

Jag är en kille på 42 år med fru, hund och vinkällare och bor i Sjömarken utanför Borås. Jobbar som IT-arkitekt på Sveriges största matvarukedja och dagpendlar 2-3 dagar i veckan till huvudkontoret i Sthlm. Hoppas givetvis att monopolet skrotas så jag kan lobba för att företaget börjar med vinimport som jag kan driva:D

Började få upp intresset för vin för ca 20 år sedan, bodde då i lägenhet och samlade på mig lite vin nere i källarförrådet i fastigheten. Träffade min fru och vi började titta på hus och i allt letande dracks det som fanns upp (önskar att jag hade sparat en del, för när jag tittar i gamla noteringar fanns där några som hade varit riktigt kul att dricka idag).

Husbygge blev det med planerat utrymme för Vinkyl/skåp, inget skåp införskaffades då det fanns annat att lägga pengarna på. Intresset för goda viner fanns och dracks ibland, men först för 6 år sedan efter en jobbresa i Italien tog det fart igen. Vinkyl köptes, blev fullt ganska omgående, började lägga flaskor i garderober, började bli fullt även där. Till sist byggdes vinkällare (förra året) efter ett års dividerande mellan Vinlagringsskåp eller var eventuell vinkällare skulle byggas, inget jag ångrar idag och inte min fru heller.

Förkärlek till framförallt röda viner, har försökt uppskatta vita och champagne men inte riktigt hittat rätt ännu, provat för lite antar jag!
Favoritland är Italien och Piemonte, men även Toscana. Har börjat nosa på Sicilien som är helt klart intressant. Blivit några resor till Italien och källaren har en överrepresentation av italienska viner, men jag jobbar på att jämna ut detta med tiden. I övrigt gillar jag Spanien ( ribera, rioja ibland), Sydafrika har jag hittat en del som jag tycker är riktigt bra och kommer leta, läsa och prova mer Sydafrika. Frankrike, visst men träffar rätt alldeles för sällan, måste läsa och prova mer.

Jag gillar inte BiB och plonk, dricker hellre en kall lager.

När nörderit är på annat än vin blir det havsfiske, lite golf annars mest jobb.
 
Toppen