finewines.se byter ägare och blir reklamfinansierad [april, april 2016]

Diskussion i 'Nyheter och förändringar' startad av Mattias Schyberg, 1 april 2016.

 1. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det är nu klart att finewines.se har blivit uppköpt och kommer att förändras en hel del den närmaste tiden, men till det bättre utan tvekan, känn således ingen oro. Ägaren – som ännu inte kan avslöjas – kommer att införa annonsering för att finansiera den dagliga driften och fokus kommer att skiftas från att nästan uteslutande behandla viner på premiumnivå till att bli avsevärt mer "folkligt".

  Motiveringen är att marknaden för premiumviner är för smal och forumet täcker redan det mesta inom denna kategori och för att driva sidan till att bli större och locka fler annonsörer så behöver vi helt enkelt bli bredare och mindre uteslutande. Tanken är ju dessutom att tjäna pengar, inte att utbyta erfarenheter eller att diskutera vin med likasinnade!

  Några konkreta förändringar som kommer att ske inom kort:

  Admingänget kommer successivt att bytas ut och därefter styras av ägaren för att säkerställa att diverse vinstintressen tillgodoses och att de som annonserar får fördelaktiga recensioner. De kommer att göra allt som krävs för att ge annonsörerna full valuta för sina investerade pengar, även om det så skulle kräva redigering av medlemmars omdömen och åsikter.

  All form av blindprovning kommer att förbjudas – det krävs ju trots allt att man vet vad man provar för att kunna ge rätt omdöme i förhållande till pris, etikett och annonsintäkt.

  Bolagets bästa bag-in-box kommer att koras löpande varje månad och kommer dessutom synliggöras med fet rubrik så ingen kommer att missa informationen.

  De bästa vinerna under 100 kr som finns att hitta i butik på Systembolaget kommer att bli forumets viktigaste fokuspunkt, näst efter alla bag-in-box-viner, vilket möjligen inte behöver förtydligas.

  Stora banners med reklam kommer att fylla all yta på forumet som idag innehåller mestadels nonsens, dessutom så kommer vi göra det smått omöjligt att undvika att klicka på dem av misstag.

  Ord som "prisvärt", "fynd" och dylikt kommer alltid att skrivas med versaler, speciellt om det rör viner som finns i våra annonser och om uppdragsgivaren har betalat bra.

  Från och med idag så skall dessutom alla viner som kostar över hundralappen klassas som "lyxviner" och det hör till god ton att känna lite skam om man lägger mer pengar än så på vin när det finns så mycket billigare vin som är minst lika bra (Claude Val är ett lysande exempel på det).

  All form av länkning eller uppmuntring till att handla vin från alternativa inköpsställen (andra källor än Systembolaget) kommer genast att tas bort och medlemmen kommer att få sitt konto på forumet avslutat med omedelbar verkan!

  Med vänliga hälsningar,
  Admingänget
   
  Gurto, MagnusH70, Patrik Sellin och 14 andra gillar detta.
 2. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Ha ha! April april...
   
 3. Daniel A

  Daniel A Medlem

  Avgå alla!
   
  kayaker gillar detta.
 4. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

 5. kayaker

  kayaker Cyklist

  Heter den nya ägaren Lirpa AB? ;)
   
 6. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  Hur visste du det?

  Jag har inte ens hunnit berätta det för Landström än!
   
  MartinE, kayaker och Mattias Schyberg gillar detta.
 7. Helen

  Helen Medlem

  Usch vilken hemsk tanke! Tur att det är 1a April!!
   
 8. Hans Artberg

  Hans Artberg Medlem

  Aprilskämt, javisst. Men ännu mer en grym satir. Över svensk vinjournalistik...
   
  Helen, Larseman, Omar Khayyam och 1 annan gillar detta.
 9. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  Ambitiöst skämt Mattias :) !
   
  Mattias Schyberg och Omar Khayyam gillar detta.
 10. Keen

  Keen slan

  Bravo, well played!
   
 11. Hans Artberg

  Hans Artberg Medlem

  Som ett "mejl på posten" (inte aprilskämt) kommer pressmeddelandet om nya sajten info.folkofolk.se, med nöjesnissen Viggo Cavling som redaktör.
  Verkar stämma exakt med finewines skämtsamma nyägarstuk...
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 12. kayaker

  kayaker Cyklist

  Ja, jisses! Min första tanke var att spamfiltret inte funkade.
   
 13. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Ja, som flertalet redan har listat ut så har vi en viss kultur att posta aprilskämt på finewines.se. Vi missade dock förra året, men 2014 så bjöds det i alla fall på lite lustigheter, som då handlade om Robert Parker. :)

  Som tur är så är inte allt sant som man läser och en av de absoluta fördelarna med ett forum som finewines.se är att vi är helt oberoende av pengaintressen från branschen och kan således vara helt transparenta och precis så uteslutande som vi önskar. Gudskelov!

  Jag är i alla fall tacksam som tusan att vi kan hålla vår verksamhet på en ideell nivå där det är passionen och intresset för vin som är det enda som betyder något.

  Tack för det, @Jimmy Forsman!
   
  Vino fino, Omar Khayyam, Daniel A och 2 andra gillar detta.
 14. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Jag började läsa texten tyst för mig själv, sen tyckte jag att allt lät så konstigt. Då läste jag högt för min sambo, och konstaterade att det här var en väldigt märklig förändring. "Bästa bag in boxen".. Nej nu måste han skämta. Vänta.. Första april.. Asgarv!
  Bra jobbat :D
   
  Omar Khayyam, Larseman, Helen och 1 annan gillar detta.

Dela sidan