Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Finn åtminstone tre fel.

Från SVDs bröllopsbilaga av Josephine Edelskog (vem är det?) Om man utger sig för att vara expert, hur kan man då rekommendera sådant skit?Förstår att hon jobbar på distributöreren men då får man väl ange det. Prostitution i dålig förpacning är aldrig attraktivt.

Edit: Vet att det är en betald annonsbilaga men då får det väl framgå att man jobbar på företaget i fråga, inte att man är "expert"

– Drick champagne på en tisdag, veckans tråkigaste dag. Då om någon dag, bör tillvaron förgyllas med iskallt bubbel.efter sommelierutbildningen bosatte hon sig en tid i Paris för att få möjlighet att tillbringa varje helg i Champagne. Det var kärlek vid första ögonkastet och i dag anses hon vara nordens främsta kvinnliga champagneexpert. Till skillnad från sin manliga kollega Rikard Juhlin är rankingar, topp och kvalitetslistor, något hon ratar. Hon menar att det är betydelsefullare att se till upplevelse, känsla, personlig smak och sitt eget tycke.– En helhetsupplevelse kan man inte poängtera, den involverar så många mjukare värden. Det är omöjligt att försöka sätta en siffra på doft, smak, känsla och upplevelse då det hela tiden är föränderligt. I flaskan utvecklas vinet hela tiden. Något de däremot är fullkomligt överens om är att det är helt optimalt att servera champagne till bröllopsmiddagens alla rätter.Om man väljer att servera champagne till samtliga gäster bör man välja ett känt märke så alla verkligen förstår att det bjuds på ”riktig” champagne. Häftigt vore att bjuda på ex-empelvis Bollinger, i magnum-flaskor, menar hon.– Bollinger har en lite kraftigare karaktär med tydliga toner av solmogna röda äpplen och en lång, elegant, lätt kryddig eftersmak med en antydan till krutrök.

Mer glamour kan det knappast bli, då självaste James Bond dricker det. Dessutom är champagne både godare och mer effektfull på magnum, säger hon.med ett tresiffrigt antal gäster kan det dock bli en smula kostsamt att bjuda på äkta bubbel. Som tur är finns det givetvis budgetvarianter. Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut, Charles de Fère, (7425) 59 kronor har en härligt fruktig doft med inslag av päron och mineral som återkommer i smaken.– Ett franskt bubbel så nära champagne man kan komma i prisklassen, ett strålande alter-nativ när gästerna är många eller som komple-ment till den äkta varan. paret allena, lite senare, bör dock unna sig äkta vara. Gärna en flaska av äldre årgång, ju äldre man hittar desto närmare vin med karaktär kom-mer man. Dessa kan ibland vara svåra att hitta och välja, men håll utkik efter årgång-96. De är ofta goda. Hittar du inte den rekommenderar Josephine Edelskog ”prestige”, det vill säga crème de la crème från Champagnehusen. – Min absoluta favorit är just nu Dom Ruinart 1998 (96535) så läckert sexig då det är en av de få champagner där frukten fått besök av sälta och humle som både berör och förför…Väl vaken dagen efter, stiger brudgum-men upp i arla morgonstund och sabrerar en roséchampagne som väcker upp lusten för livet och kärleken. Då ska det vara Lanson Rose Label, (7495) 369 kronor, ackompanjerad med en fruktsallad och en dubbel espresso. Nu är brudparet redo att tillsammans möta världen.
 

kayaker

Cyklist
SV: Finn åtminstone tre fel.

Onekligen ful smygreklam.
Vad gäller budgetsprattlet för 59 spänn så är det fullt möjligt att hon har rätt men hur "bra" tror folk det kan bli när man knappt betalar nå't?
 

Elvis

Medlem
SV: Finn åtminstone tre fel.

Hon jobbar som PR & Event-ansvarig på Chris Wine & Spirits, som importerar både Charles de Fère och Lanson. Däremot kanske hon nämnde Bollinger och Dom Ruinart av ren välvilja?
 

Guayabera

Medlem
SV: Finn åtminstone tre fel.

Att namna Bolly och Dom ruinart ar val ett klassiskt exempel av "anchoring" teorin. Charles de Fère och Lanson framstar da som rena fynden for medel-Svensson. Valvilja tror jag knappast att det handlar om...
 
Trådskapare
A
SV: Finn åtminstone tre fel.

shorepower skrev:
Från SVDs bröllopsbilaga av Josephine Edelskog (vem är det?)

För att svara på min egen fråga så var hon med i den första boken herr Juhlin gav ut, men då med namnet Hodén och verkar i övrigt ha en hyfsat lång meritlista. Tycker fortsatt det är skit med den här typen av reklam där hon utger sig för att vara expert=opartiskt och så kränger hon bara ut sitt eget skräp.
 

anders

Medlem
SV: Finn åtminstone tre fel.

Titeln "Nordens främsta kvinnliga champagneexpert" är nog inte heller helt oomstritt om jämför med http://www.essiavellan.com/. Svårt att säga...

Sedan verkar det minst sagt riskabelt att rekommendera 96:eek:r. Efter vad jag själv har provat och läst så har de första 96:eek:rna precis börjat öppna upp sig medan flertalet fortfarande är syrabomber som behöver oskilliga år på rygg innan korken ska dras.

Sedan får man också vara lite försiktig eftersom texten kan vara skriven av en "journalist" (alltså så nära vi kommer i det här landet) och det tycks mig som att det är närmast ett krav från journalisthögskolan numera att för att få godkänt så måste dels språket vara uselt, dels texten innehålla ett flertal faktafel.
 
Toppen