Folkets (ibland tveksamma) val och viner vi köpt lådvis av

Diskussion i 'Vin' startad av Emanuel, 20 december 2013.

 1. kayaker

  kayaker Cyklist

  För att det är en terrororganisation? :)
   
  Anders Landström och Emanuel gillar detta.
 2. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Amen, skjut mig någon,
  nu hoppar Laila Bagge på kändisvinbandvagnen med "ett rött vin från USA" där hon själv har designat etiketten. Vinet skall enligt hennes egen utsago vara "jättegott". -Tack Laila, vad duktig du är som kan rita en egen vinettikett.
  Följ länken på egen risk:
  http://www.di.se/artiklar/2014/1/9/laila-bagge-in-i-vinbranschen/
   
  StefanAkiko, Anders Landström och gece gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Som vi väntat
   
 4. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  Skickade ett mail till systembolagets kundtjänst (med CC till magdalena.gerger@systembolaget.se,
  cecilia.schelin.seidegard@lansstyrelsen.se) med de synpunkter jag ventilerat i denna tråden och fick faktiskt ett hyfsat bra svar.

  Hon tummar nog lite på sanningen när hon säger att de bara tagit bort ett fåtal bättre viner ur sortimentet, uppskattar att det snarare rör sig om ett 50-tal.
  Intressant är att hon skriver "Vi ser ett växande intresse av vin i högre prisklasser", det finns hopp således...

  Såhär skriver hon:
  Hej!


  Under 2013 har Systembolaget genomfört ett omfattande arbete med att genomlysa sortimentsutbudet i butikerna i syfte att erbjuda rätt sortiment i rätt butik.


  Det stämmer att det skett förändringar i Kalmar. Vi såg att efterfrågan mellan butikerna skilde sig åt och har anpassat sortimentet efter kundernas efterfrågan. Det innebär att sortimentet i butiken i Kvarnholmen har ett djupare utbud av vin och mer specialöl.

  Butiken på Giraffen har i stort sett likartat utbud som tidigare-med förändringen att de Små Partier av vin vi lanserar ca 1 gång per månad inte längre finns där. Efterfrågan var låg. För öl var situationen annorlunda och Giraffen har fortsatt ett utbud av Små partier av öl.

  De små parterna Systembolaget köper in finns i begränsade volymer och vi har valt att ha en större volym tillgänglig för beställning via systembolaget.se. De butiker där det fortsatt finns Små Partier har en mycket hög efterfrågan av dessa.


  Vi analyserar löpande förändringen och utfallet av det. Vi ser ett växande intresse av vin i högre prisklasser och kommer fortsatt att erbjuda ett stort och varierat utbud i Kalmar, där i butiken i Kvarnholmen kommer att få fler dyra viner.

  Kundefterfrågan, utbud och personalens kunskap ska gå hand i hand- dvs där vi har våra mest intresserade och kunniga kunder ska vi också erbjuda kompetens och intresserad personal som kan berätta om och ge råd om de produkter vi säljer.

  Prata med personalen i butiken där du handlar och berätta vad du efterfrågar! Och även om jag förstår att du vill handla direkt från hyllan i butik – så vill jag hänvisa till systembolaget.se, där det är möjligt att oavsett bostadsort beställa Små Partier till valfri butik utan kostnad.

  Eller prata med personalen i butik så kan de beställa åt dig.

  Då vår förändring i sortimentet är ny så analyserar vi både de resultat vi får i kundundersökningar och försäljningen och efter det så anpassar vi kontinuerligt utbudet efter den efterfrågan vi har. Därför är jag tacksam för att ta del av dina synpunkter!


  Med vänliga hälsningar

  Stina


  Stina Thorgerzon AvdelningschefErbjudandeutveckling
   
 5. Emanuel

  Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

  @Anders Landström, nu fick jag faktisk svar på mitt mail från självaste Magdalena Gerger :)

  Var tyvärr en copy-paste på svaret som jag redan fått från erbjudandeutvecklingsavdelningen men de bemödade sig åtminstone att svara :)

  Eller som man säger på SB:

  Med vänliga hälsningar
  Magdalena Gerger
  VD
  //eu Marie Åkesson

  Marie Åkesson VD-assistent

  Systembolaget AB, 103 84 StockholmBesöksadress: Kungsträdgårdsgatan 14 Telefon direkt: 08-503 302 93, växel 08-503 300 00 Epost: marie.akesson@systembolaget.se Fax: 08-503 310 19 www.systembolaget.se
   

Dela sidan