Fullstor vinkyl 60 djup tyst

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Alda, 4 januari 2020.

 1. Alda

  Alda Medlem

  Hej! Skulle behöva lite hjälp av er med erfarenhet.
  Har uttrymme att installera en fullhöjd vinkyl med 60cm djup och 60cm bred i köket. Ett runt frukostbord kommer stå intill.

  Tänker mig max 40dB? Vad säger ni andra om ljudnivån? När det står 40dB ärdet hela tiden elle när kompressorn är igång? Vad hade ni haft som max?
  Önskar en helssvart, stilren.
  Har ni några ideer?

  Med vänlig hälsning, A
   
 2. sunqan

  sunqan Vinös

  Kylskåp brukar vara knäpptysta när kompressorn inte går. Kompressorn går inte hela tiden när skåpet väl kommit ner i temperatur, utan ganska sällan - framförallr när skåpet är välfyllt (tröghet pga den kalla massan).
   
 3. sunqan

  sunqan Vinös

  En sak du kan göra - kolla upp hur mycket ditt vanliga kylskåp låter om det är specat till 39dB och är knäpptyst när det går, så är det så lite vinkylen kommer låta. Är det soecat till 33dB och låter som en porsche på full gas, så vet du att vinkylen kommer låta mer än dubbelt så högt.
   
 4. Alda

  Alda Medlem

  Tack för bra svar. Det ärju bra att det inte är konstant surrande då. Kylskåpen och frys är speccade till 39dB vilket är ok, tror 40dB max blir bra. Många snygga som är på 42dB tyvärr så letar fortfarande efter lämplig modell.
   
 5. Alda

  Alda Medlem

 6. Fredrik L

  Fredrik L Medlem

  En del vinkylar har ju även fläktar, för att sprida kylan jämnt. Dessa är igång lite mer än kompressorn, i varje fall i mitt, men låter inte så mycket. Kan i varje fall vara värt att fundera över innan inköp.
   
 7. Johan L

  Johan L Medlem

  Om skåpet är välfyllt behöver å andra sidan kompressorn gå längre stunder i taget.
   
  sunqan gillar detta.
 8. sunqan

  sunqan Vinös

  Förmodligen :)
   
 9. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Varför då? Värmeläckaget bestäms ju inte av hur många flaskor det finns i skåpet, utan av temperaturdifferensen och graden av isolering (värmeledningsförmågan).
  Däremot tar det längre tid att kyla ned fler flaskor.
   
 10. Johan L

  Johan L Medlem

  Du svarar på det själv i sista meningen :)
   

Dela sidan